محسن ایزد خواه رییس هیات مدیره صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان ، روستائیان و عشایر به استان کردستان سفر کرده و در جشن کارگزاران این استان به مناسبت دهه مبارک فجر حضور یافت. ایزدخواه در طی این سفر فشرده روند کار دفتر نماینگی استان و خدمات رسانی به بیمه شدگان را مورد بررسی قرار داد و با برخی مقامات استانی دیدار کرد.
محسن ایزدخواه رئیس هیئت مدیره صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان ،روستائیان و عشایر کشور: یک میلیون نفر از جمعیت روستایی زیرپوشش بیمه هستند
رئیس هیئت مدیره صندوق بیمه اجتماعی روستائیان و عشایر کشور از پوشش یک میلیون نفر از جمعیت روستایی کشور در این صندوق خبر داد.
محسن ایزدخواه در جشن کارگزاران صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان ، روستائیان و عشایر در آمفی تئاتر باشگاه فرهنگیان سنندج اظهار داشت: برقراری ایجاد امنیت در تمامی حوزه های سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و غیره از مهم ترین اولویت های امام راحل در بنیان نهادن انقلاب اسلامی بود که در قالب بیمه های اجتماعی تجلی یافته است.
به گفته وی، فراهم کردن زمینه های رفاه اجتماعی و برقراری زندگی باعزت برای اقشار نیازمند جامعه از مهم ترین دستاوردهای نظام اسلامی است که موجب حفظ عزت و کرامت مردم شده است.
ایزدخواه تصریح کرد: در اصول 21، 22 و 29 قانون اساسی وظایف و مسئولیت های دولت در قبال مردم به عنوان یک تکلیف مشخص است که نمونه آن تشکیل صنادیق مختلف اجتماعی بود.
رئیس هیئت مدیره صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان ، روستائیان و عشایر کشور گفت: از سال 48 که مقوله اصلاحات ارضی در کشور مطرح شد، مجموعه قوانین و مقرراتی بر روی کاغذ در خصوص پوشش بیمه های اجتماعی به میان آمد.
وی اضافه کرد: در سال 83 برای نخستین بار در قانون ساختار رفاه اجتماعی به دولت تکلیف شد تا اقشار محروم جامعه زیرپوشش بیمه های مختلف قرار بگیرند.
ایزدخواه یادآور شد: در حال حاضر 20 صندوق بیمه ای و بازنشستگی در کشور وجود دارد که بزرگترین آن تامین اجتماعی با پوشش 64 درصد از جمعیت کشور و صندوق بازنشستگی کارمندان و صندوق نیروهای مسلح در رتبه های بعدی قرار دارند.
وی گفت: در دولت گذشته که شعار عدالت محوری را یدک می کشید بزرگترین لطمه به جمعیت بالای 55 سال سن زد که حدود 3 تا 4 میلیون نفر را از حقوق بیمه ای محروم کرد.
رئیس هیئت مدیره صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان ، روستائیان و عشایر کشور خاطرنشان کرد: دولت تدبیر امید با توجه به اهمیت این موضوع، این بخشنامه را لغو کرد.
ایزدخواه یادآور شد: ایران جزو 10 کشور بلاخیز جهان است و در این میان روستاها بیشتر از هر نقطه ای در معرض آسیب قرار دارند و این موارد ضرورت گسترش چتر بیمه ای را انکارناپذیر کرده است که در دولت تدبیر و امید مورد توجه قرار دارد.
وی کارکرد غلط بیمه را یکی از مشکلات توسعه بیمه های روستایی دانست و گفت: برای از بین بردن بی اعتمادی که در گذشته نسبت به بیمه ایجاد شده است، تدابیر لازم اندیشیده شده است.
رئیس هیئت مدیره صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان ، روستائیان و عشایر کشور در گذشته حقوق واقعی بازماندگان افراد بیمه شده به طور کامل پرداخت نمی شد و این مهم را در دولت تدبیر و امید دنبال می کند.
ایزدخواه تصریح کرد: برای نخستین بار در کشور افرادی که در دهه فجر امسال به عضویت صندوق درمی آیند از 10 درصد تخفیف بیمه ای بهره مند می شوند.
وی گفت: جدای از اینکه تمامی زنان سرپرست خانوار بدون پرداخت حق عضویت زیرپوشش بیمه اجتماعی کشاورزان ، روستائیان و عشایر قرار می گیرند، محدودیت و سهمیه بندی برای پوشش مردم در مناطق مختلف کشور نداریم
چرا که معتقدیم هر اندازه عضویت در صندوق افزایش یابد، قدرت آن بالا رفته و خدمات بیشتری ارائه خواهیم کرد.
وی در پایان گفت: مصوبه ای هم به مجلس ارائه شده است تا کشاورزانی که مقیم روستا نیستند بتوانند از بیمه های اجتماعی برخوردار شوند.
مصطفی باغبانیان مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان : تعاونی دهیاری ها در استان کردستان افزایش می یابد
مصطفی باغبانیان در جشن کارگزاران صندوق بیمه کشاورزان ، روستائیان و عشایر در باشگاه فرهنگیان سنندج اظهار داشت: ایجاد تعاونی دهیاری در کردستان بستر را برای انجام کارهای بزرگ و ایجاد تعاونی ها فراهم می کند.
وی افزود: تاکنون 4 تعاونی دهیاری در بخش حسن آباد ایجاد شده است که باید برای ترویج و گسترش آن اقدامات لازم به ویِژه از سوی دهیاران انجام شود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان در ادامه به نقش بیمه های اجتماعی در تحقق عدالت اجتماعی اشاره و اظهار کرد: در چندین اصل قانون اساسی بحث تامین اجتماعی مورد تاکید قرار گرفته است.
وی توسعه بیمه های اجتماعی در کردستان را ضروری خواند و گفت: مردم ولایت مدار این استان همواره و در عرصه های مختلف برادری خود را به نظام ثابت کرده اند از این رو تلاش در راستای خدمت به آنان یک وظیفه دارد.
وی اضافه کرد: مردم این استان در انتخابات اخیر هم با حضور گسترده خود بار دیگر به دشمنان نشان دادند که همواره پشتییبان نظام بوده و در مقابل توطئه های آنان محکم ایستاده اند.
وی با بیان اینکه کار در کردستان به فرموده مقام معظم رهبری، اجر مضاعف دارد، تصریح کرد: وقتی کار در این استان اجر مظاعف دارد پس باید تلاش برای خدمت به مردم نیز مضاعف باشد.
وی تصریح کرد: توجه به حوزه بیمه روستائیان کردستان ضروری است و امیدواریم حضور رئیس هیئت مدیره این صندوق دغدغه های فعالان این بخش را برطرف سازد.
وی توجه به حوزه مدیریت صندوق در سطح استان را خواستار شد و گفت: افزایش توان مدیریت استانی موجب گسترش بیشتر خدمات این صندوق در روستاها می شود.
باغبانیان گفت: توسعه بیمه های اجتماعی از جمله شاخصه هایی است که می تواند نقش مهمی در جلوگیری از مهاجرت روستائیان به شهرها باشد.
به گفته وی، جلوگیری از مهاجرت روستائیان به شهرها نیازمند ایجاد بسترها و زیرساخت های مناسب و مشوق های مختلف است که باید با فراهم سازی آن زمینه مهاجرت معکوس را تسهیل کنیم.
وی در ادامه بر ایجاد تعاونی های دهیاری ها در سطح استان تاکید کرد و افزود: تا کنون 4 تعاونی در سطح استان ایجاد شده و تلاش برای توسعه این تعاونی ها ادامه دارد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان افزود: بعد از تشکیل تعاونی ها، به منظور پیشبرد بیش از پیش اهداف در این حوزه تشکیل اتحادیه تعاونی های دهیاری ها نیز در دستور کار قرار می گیرد.
باغبانیان بر رفع مشکل بیمه خود دهیاران به عنوان کارگزاران بیمه های روستایی در استان هم تاکید کرد و افزود: این مهم موجب تشویق این افراد برای جذب مردم در این صندوق می شود.
وی در پایان تصریح کرد: ایجاد همدلی و وفاق در بین اعضا و فعالین این عرصه موجب تحقق بیش از پیش اهداف و خدمت بیشتر به مردم می شود.
مهدی زارعی مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان ، روستائیان و عشایر استان کردستان: 32 هزار کردستانی در صندوق بیمه اجتماعی روستائیان عضویت دارند
مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان ، روستائیان و عشایر استان کردستان گفت: در حال حاضر بیش از 32 هزار خانوار عضو صندوق بیمه اجتماعی روستائیان و عشایر در استان هستند.
مهدی زارعی در جشن کارگزاران صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان ، روستائیان و عشایر استان کردستان که در سنندج برگزار شد، اظهار داشت: این تعداد بیمه شده روستایی 31 درصد کل استان را شامل می شود.
وی با اشاره به این مطلب که بیشترین آمار بیمه شدگان استان کردستان مربوط به شهرستان بیجار با 58 درصد است، افزود: شهرستان های سنندج و سقز نیز به ترتیب شهرستان هایی هستند که در بحث بیمه شدگان روستایی و عشایری آمار خوبی را به خود اختصاص داده اند.
مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان ، روستائیان و عشایر کردستان بیان کرد: تلاش در راستای توسعه و گسترش بیمه شدگان روستایی و عشایری یکی از اولویت های کاری این صندوق است و امیدواریم گام های اساسی در راستای خدمات رسانی به این قشر گم درآمد جامعه برداشته شود.
زارعی یادآور شد: بهره گیری از توان دهیاران در راستای توسعه بیشتر بیمه های روستایی در سطح استان ضروری است و در همین راستا انتظار می رود که بتوانیم از تمامی ظرفیت های استان کردستان استفاده کنیم.
وی با اشاره به این مطلب که این صندوق در حال حاضر 31 کارگزاری فعال در کردستان دارد، ادامه داد: خوشبختانه با تلاش تمامی مسئولان و کارگزاران و دهیاران توانسته ایم با حداقل هزینه ها در راستای انجام وظایف خود به درستی عمل کنیم ولی کردستان ظرفیت های خوبی در اختیار دارد و به همین دلیل باید از تمامی این ظرفیت ها بهره برداری کنیم.
مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان ، روستائیان و عشایر استان کردستان گفت: در آیین نامه جدید صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر تمام مردان روستایی که بین 18 تا 55 سال و زنان روستایی که 18 تا 50 سال دارند می توانند در صندوق عضو شده و از مزایای آن بهره مند شوند.
زارعی با اشاره به این مطلب که بیمه یک پشتوانه قوی و محکمی برای آینده و زمان بروز مشکل به شمار می رود، اظهار داشت: انتظار می رود با برنامه ریزی مدون و مناسب زمینه برای عضویت تمامی کشاورزان، عشایر و روستائیان استان کردستان در این صندوق فراهم شود.
وی افزود: متاسفانه در حال حاضر تلاش زیاد کارگزاران این صندوق در راستای تحقق اهداف سازمان با هزینه های بسیار کم جبران می شود و پنج درصدی که به آنها اختصاص داده می شود با دهیاری ها تقسیم می شود که این عادلانه نیست و باید تمامی پنج درصد به خود کارگزارن تخصیص داده شود.
مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان ، روستائیان و عشایر بیان کرد: همچنین پرداخت بیمه کارگزاران به صورت 10 روزه و پاره وقت باعث دلسردی کارگزارن شده است و ایجاد بستر های لازم برای پرداخت کامل بیمه این افراد از دیگر خواسته های فعالان این عرصه در استان است که نیازمند پیگیری از سوی مسئولان است.
زارعی در بخش پایانی سخنان خود در این جلسه یادآور شد: انتظار می رود با نگاه ویژه و برنامه ریزی مناسب زمینه برای جذب حداکثری روستائیان و عشایر استان کردستان در این صندوق فراهم شود.
گفتنی است در پایان این مراسم از فعالان و کارگزاران مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان ، روستائیان و عشایر کردستان تجلیل به عمل آمد.
ایزدخواه همچنین در سفر خود به کردستان در منزل مرحوم محمود حاجی میرزایی واقع در روستای باباریز در 30 کیلومتری سنندجحضور یافت و حکم مستمری را به خانواده مرحوم اعطا کرد.
رییس هیات مدیره صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان ، روستائیان و عشایر از کارگزاری نمونه شماره 69065 با مسئولیت محمد صالح ملایی در روستای تودارملا 70 کیلومتری سنندج بازدید کرد.
ایزدخواه همچنین در برنامه زنده رادیویی"درشهر" حضور یافت و به سولات شنوندگان این برنامه پاسخ گفت.
دیدار با ماموستا ملا حسام الدین مجتهدی امام جمعه اهل سنت سنندج و عضو مجلس خبرگان رهبری و دیدار با حجت الاسلام محمد کرم بیگی دبیر و مسئول دبیرخانه ائمه جمعه غرب کشور از دیگر برنامه های محسن ایزدخواه در سفر کردستان بود.