دومین نشست خبری سید حمید کلانتری مدیر عامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان ، روستائیان وعشایر برگزار شد

دومین نشست خبری سید حمید کلانتری مدیر عامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان ، روستائیان وعشایر برگزار شد

مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان،روستاییان و عشایر گفت: یکی از مشکلاتی که در حال حاضر با آن مواجه هستیم عدم ترویج و فرهنگ سازی بیمه در بین جامعه کشاورزان،روستاییان و عشایر کشور است.


مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان،روستاییان و عشایر گفت: یکی از مشکلاتی که در حال حاضر با آن مواجه هستیم عدم ترویج و فرهنگ سازی بیمه در بین جامعه کشاورزان،روستاییان و عشایر کشور است.
به گزارش روابط عمومی صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان،روستاییان و عشایر،کلانتری در نشست خبری خود در بین خبرنگاران و اصحاب رسانه با بیان این مطلب افزود: با توجه به برنامه ریزی مناسب و حمایت دولت و مجلس، از صداسیما و اصحاب رسانه می خواهیم که در فرهنگ سازی بیمه تلاش خود را نمایند که در صورت نهادینه شدن فرهنگ بیمه ای در بین این جامعه مولد صندوق می تواند در یک دوره 5 ساله کل جامعه هدف خود را پوشش دهد و جامعه روستایی می توانند از مزیت های این صندوق بهره مند شوند.
وی درباره جامعه هدف صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر گفت: قبل از برداشتن سقف سنی برای بیمه 3.5 میلیون نفر جامعه هدف ما بوده اند که پس از اضافه شدن کشاورزان ساکن شهرها و افراد مشمول سنی سه میلیون نفر دیگر نیز به این جمعیت اضافه شدند. در حال حاضر جامعه هدف این صندوق حدود 6.5 میلیون نفر هستند که از این تعداد تا کنون یک میلیون و 100 هزار نفر تحت پوشش بیمه درآمده اند.
کلانتری البته دست یابی به جامعه هدف را نیازمند تبلیغات فراوان و تلاش زیاد دانست و تصریح کرد:اختیاری بودن عضویت در این صندوق از مواردی است که تلاش فراوان را برای جذب بیمه شده می طلبد البته یکی از نقاط قوت این بیمه این است که دو سوم حق بیمه توسط دولت پرداخت می شود و هر فردی که زودتر اقدام به بیمه شدن در این صندوق با توجه به 8 گروه درآمدی تعریف شده کند می تواند زودتر از این مزایا استفاده کند.
وی در خصوص مزیت های صندوق گفت: اگر فرد بیمه شده ای یکبار حق بیمه پرداخت کند و در اثر حادثه از کار افتاده شود از همان سال به همراه خانواده تحت پوشش بیمه قرار می گیرد.
کلانتری همچنین در خصوص بازنشستگی که از مزیت های دیگر این صندوق است نیز افزود: افراد بیمه شده ای که به سن 65 سالگی برسند و 15 سال حق بیمه پرداخت کرده باشند می توانند از حقوق بازنشستگی برخوردار شوند که بخاطر سابقه 9 ساله صندوق تا به حال سابقه نداشته است ولی نزدیک به 18 هزار نفر مستمری بگیری که در اثر فوت و یا از کار افتادگی بوده اند را تحت پوشش بیمه ای قرار گرفته اند.
وی درباره بیمه از کارافتادگی نیز توضیح داد: چنانچه بیمه شده صندوق بر اثر حوادث ناشی از کار توسط کمیسیون های پزشکی صندوق به عنوان از کار افتاده کلی شناخته شود بدون در نظر گرفتن مدت پرداخت حق بیمه می تواند تا پایان عمر و پس از آن افراد تحت تکفل وی از مزایای مستمری ماهانه استفاده کنند.
کلانتری ادامه داد: همچنین هر متقاضی که پس از بیمه شدن در اثر حادثه غیر ناشی از کار یا بیماری به تشخیص کمیسیون های صندوق به عنوان از کار افتاده کلی شناخته شود با داشتن حداقل یک سال سابقه بیمه و به شرط آنکه ظرف سال آخر منتهی به شروع بیماری، وقوع حادثه و یا تاریخ از کار افتادگی حق بیمه 90 روز را پرداخت کرده باشد، می تواند از مزایای مستمری استفاده کند.
وی ضمن اعلام این خبر که تا کنون 18 هزار نفر از این صندوق مستمری دریافت می کنند اظهار کرد: مستمری را به افرادی از کار افتاده و یا خانواده بازمانده بیمه شده پرداخت می کنیم.
مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر گفت: به دولت پیشنهاد دادیم تا از محل درآمد ناشی از انصراف یارانه ها برای مدت دو تا سه سال حق بیمه روستاییان را به طور کامل پرداخت کنند تا فرد مورد ترغیب قرار گرفته و پس از سه سال پرداخت حق بیمه خود را آغاز کند.
وی ادامه داد: در مورد بیمه اجتماعی پیشنهاد این است که از مابه التفاوت درآمدی که از انصراف یارانه ها حاصل می شود دولت برای 2 تا 3 سال حق بیمه را بطور کامل برای گسترش فرهنگ بیمه ای پرداخت کند و با اختصاص بخشی از درآمد حاصل به سمت ذی حق ترین گروه اجتماعی جامعه که هم مولدند و هم زحمتکش و هم شریف و قابل قدردانی هستند جهت بخش درمان که یکی از اولویت های دولت است استفاده کرد.
به گفته کلانتری، عضویت در این صندوق برای روستاییان، کشاورزان (غیر ساکن روستا)، عشایر، رانندگان حمل و نقل بار و مسافر بین شهری ساکن در شهرهای زیر 20 هزار نفر، اعضای نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی و نظام دامپزشکی در حال حاضر اختیاری است.
وی در پاسخ به پرسشی درباره نارضایتی روستاییان از خدمات درمانی بیمه ها اظهار کرد: صندوق ما بیمه درمان ندارد و بخش درمان روستاییان مربوط به سازمان بیمه سلامت ایران است و باید از آن طریق پیگیری شود. البته بیمه سلامت نیز در حال ارتقای سطح خدمات درمانی به روستاییان است که هرچند پوشش کاملی دارد، اما از سطح خدمات بالایی برخوردار نیست.
کلانتری همچنین به انتقاد از عملکرد کمیته امداد برای پرداخت حق بیمه اجتماعی افراد تحت پوشش این کمیته پرداخت و گفت: بر اساس قرارداد و تفاهمنامه ای که داشتیم قرار بوده است بهزیستی و کمیته امداد سهم پنج درصد حق بیمه آن دسته از روستاییان و کشاورزانی که مددجوی این دو نهاد حمایتی هستند را پرداخت کند.
وی افزود: بهزیستی تا کنون به تکلیف خود عمل کرده و پنج درصد حق بیمه افراد تحت پوشش خود را پرداخت کرده است اما کمیته امداد حدود سه سالی است که حق بیمه مددجویان خود را نپرداخته است، البته به دنبال برگزاری جلسه ای با مسئولان کمیته امداد هستیم تا این مشکل را برطرف کنیم.
مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان،روستاییان و عشایر در خاتمه به یکی از اتفاقاتی که پس از حضور در صندوق اتفاق افتاده است اشاره کرد و تاکید کرد: یکی از مهمترین اتفاقاتی که در این زمان به وقوع پیوسته است برداشتن سقف سنی طبق مصوبه دولت که با تصویب مجلس شورای اساسی صورت گرفت و بر اساس ماده 21 قانون اساسی در سال 91 صورت گرفت و از دی ماه سال 92 انجام شد.

 

143کارگزاری صندوق بیمه در خدمت عشایر کشور هستند

در ادامه این نشست رضا کاظمی تکلیمی عضور هیئت مدیره صندوق گفت: از حدود 3هزار و 590 کارگزاری صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر، 143 کارگزاری خدمات عشایر را انجام می دهند که در واقع 4 درصد کارگزاری های کشور است .
وی ادامه داد: از نظر آماری 132هزار و 782 نفر از عشایر کشور واجد شرایط عضویت در صندوق هستند که تاکنون 27هزار و 364 نفر به عضویت درآمده اند و این بیانگر 20 درصد پوشش است و ما در تلاش هستیم با برنامه ریزها های انجام شده این تعداد را به 100درصد برسانیم.
وی در خصوص طرحی که بیان کرده کلیه صندوق های بیمه زیر نظر وزارت بهداشت قرار گیرند خاطرنشان کرد: این اصلاً به مصلحت نیست چون وزارت بهداشت کار تخصصی انجام میدهد و توسعه درمان و ارتقاء بهداشت است و بیمه یک صنعت و خدمت بین بخش ها است و سازمان های بیمه و صندوق های بیمه ای پل ارتباطی می شوند بین دولت و بخش درمان و یک تخصص مالی و حسابداری و مدیریتی و آماری و حتی اجتماعی است.
کاظمی افزود: اساساً تخصص تامین اجتماعی و امنیت اجتماعی و بیمه های اجتماعی با دانش پزشکی و درمانی متفاوت است و اگر ساختارها باید بنا به تخصص ها شکل بگیرد هیچ گاه نیاید سازمانها و صندوق های بیمه ای زیر مجموعه وزارت بهداشت قرار گیرند.
وی در خصوص بیمه سلامت نیز گفت: با توجه به مفاد قانون برنامه پنجم بیمه سلامت هم از نظر درمان و هم از لحاظ محتوا جایگزین بیمه خدمات درمانی می شود در واقع همه بیمه های کشور تحت عنوان بیمه پایه یکپارچه شوند، بر همین اساس بحث درمان در صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان،روستاییان و عشایر منتفی می باشد و باید بحث انسجام و همبستگی در پایه درمان در سازمان بیمه سلامت جستجو کرد.
در خاتمه جلسه مدیر عامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان،روستاییان و عشایر به سوالات خبرنگاران پاسخ داد:
-کلانتری در پاسخ به این پرسش خبرنگار مهر که آیا 2 تا 3 سالی که پیشنهاد داده شده برای استفاده از منابع انصراف از یارانه ها فقط برای خود روستائیان بوده و نیز چقدر اعتبار برای این امر نیاز است گفت: اگر در حد هزارو500 میلیارد تومان از اعتبارات را تخصیص داده شود و این در طی 3 سال تکرار شود میتوانیم جامعه هدف را پوشش داده و برای سالهای بعد هر بیمه شده ای سهم خود را پرداخت کند که البته در حد پیشنهاد است و جنبه اجرائی ندارد.
-وی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا در خصوص عملکرد این صندوق در 8 ماه گذشته از دولت یازدهم و نیز تعداد افرادی که اقدام به بیمه شدن کرده اند افزود: در سال 92 به غیر از چند ماه اول که ادامه روال گذشته بوده تقریباً حدود 80 هزار نفر بیمه شده اند و تحت پوشش قرار گرفته اند که البته در این 3-4 ماه اخیر که سعی شده تحولی در صندوق رخ بدهد در حوزه گستره فعالیت 2 اتفاق افتاد در حوزه روش ها و زیرساخت هایی که برای توسعه بیمه و کارگزارها و آموزش آنها و بهبود فرآیندها سعی کردیم که در صندوق آمادگی گسترش کار را داشته باشیم.
کلانتریدر پاسخ به سوال خبرنگار واحد مرکزی خبر مبنی بر آنکه در سال جدید چه میزان از روستاییان را تحت پوشش قرار خواهید داد،گفت: هدف ما این است که حدود 500هزار عضو جدید جذب کنیم که این 5 برابر میزان متوسط جذب در سالهای گذشته خواهد بود.
وی در پاسخ به پرسش خبرنگار روزنامه اطلاعات مبنی بر درصدی بیمه شده های عشایری در این صندوق نیز گفت: از جمعیت یک میلیون و 100هزار نفری تحت پوشش در این صندوق 27 هزار و 364 نفر را عشایر کشور شامل می شوند البته ما در صدد هستیم تا کل جامعه عشایری را که درحدود 132هزار و 782 نفر هستند را تحت پوشش قرار دهیم.
کلانتری همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار هفته نامه رفاه مبنی بر اینکه عمده صندوق های بیمه که در کشور هستند یا ورشکسته اند یا در آستانه ورشکستگی هستند با توجه به بخشنامه جدید مبنی بر حذف سقف سنی آیا در اینده خطر ورشکستگی این صندوق را تهدید نخواهد کرد، تاکید کرد: صندوق های بیمه ای باید رفتارهای بیمه ای نیز داشته باشند و درست مثل یک صندوق عمل کنند و به گونه ای دریافت و پرداخت داشته باشند که بتوانند تداوم خدمت داشته باشند و با توجه به بعضی از اتفاقات و تحمیل های قانونی و مدیریتی که به صندوق های بیمه ای در گذشته صورت گرفته و در حال حاضر باعث شده که آنها از کارایی لازم نیفتند مثل صندوق بازنشستگی کشوری که در شرایطی با اعتبارات دولتی حقوق بازنشستگان را پرداخت می کند و صندوق تامین اجتماعی هم نسبت بیمه ای درستی ندارد .
وی ادامه داد: حال که با نظر مجلس سقف سنی برداشته شده نوع حمایت و میزان پرداختی دولت باید تغییر کند، ما باید کار پیشگیرانه انجام دهیم و از همین رو محاسبات جدید را از اردیبهشت ماه شروع کرده که یکی از موارد اصلی مورد بررسی نیز برداشتن سقف سنی و اضافه شدن جامعه کشاورزان می باشد و مابه التفاوتها به دولت داده شده که بودجه ای هر ساله اضافه شود.
وی همچین گفت: در همین راستا طرحی در مجلس مطرح شده مبنی بر اینکه کسانیکه 9 سال حق بیمه پرداخت کردند و به سن بازنشستگی 65 سال رسیدند آنها بازنشسته محسوب شوند که ما از لحاظ حرفه ای و تخصصی بیمه مخالفت خود را اعلام کرده و همچنین این طرح نیز در کمیسیون بهداشت و درمان رد شد چون هم مغایر اصول بیمه ای است و این دسته از پیشنهادات لطمه ای به روند بیمه ای جامعه میزنند.
مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان،روستاییان و عشایر در پاسخ به پرسش دیگر مبنی بر اینکه در حال حاضر چه منابعی در دست صندوق قرار داشته و چه فکری برای حفظ این منابع شده است تصریح کرد : لازم به توضیح است که یک بخش منابع ما آورده روستائیان و یک بخش سهم دولت و بخش دیگر از منابع ما را ارزش افزوده ای است که ناشی از سرمایه گذاری ها حاصل می شود ما تا به حال این نسبت را به سمت افزایش ارزش افزوده نسبت به منابع ورودی قرار داده ایم که تا به حال نیز موفق بوده ایم و این قاعده را مورد نظارت و ارزیابی قرار میدهیم که میزان دارایی ها و منابع ما از محل ارزش افزوده و سرمایه گذاری بیش از ورودی ما باشد با توجه به اینکه ما باید نرخ تورم را پوشش دهیم و همچنین با توجه به افزایش سنواتی که ما در آینده در طرح های پیشنهادی داریم لذا باید پاسخگوی آن هم باشیم.
وی همچنین گفت: عمده سرمایه ما در بازار سرمایه و بورس مدیریت شده و سعی شده به گونه ای باشد که در مقایسه با متوسط بورس خیلی فاصله ای از نظر رشد نداشته باشیم و همچنین بخشی هم در فعالیت های ساختمانی درگیر شده که به هر حال ساختمان با فراز و نشیب هایش در کشور ما همیشه از یک سود ثابتی برخوردار است و ما در حال بازنگری هستیم که هم قدر و سهم خودمان در یک صنعت و هم از نظر تنوع بخشی که صرفاً به بازار سرمایه محدود نشود.

لینک کوتاه:

اشتراک گذاری:

برچسب ها

هیچ برچسبی برای این قسمت تعریف نشده است.
logo-1

تهران، ابتدای خیابان بهار شیراز، پلاک ۱۷۰

logo-4

سامانه پیامکی: 300027

logo-3
تلفن: 43351-021
logo-2
پست الکترونیک: info@roostaa.ir

صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر می‌کوشد به منظور بسط عدالت اجتماعی و جلوگیری از گسترش فقر، خدمات بیمه اجتماعی را به گونه‌ای گسترش دهد که منجر به افزایش کرامت انسانی و تقویت جایگاه اجتماعی جامعه هدف صندوق شود.

آمار بازدید وب سایت:
  • 1,960
  • 4,129,224
تمامی حقوق این سایت متعلق به صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان،روستائیان و عشایر می باشد. ©