مدیر عامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر از عضویت بیش از یک میلیون و 200 هزار نفر در این صندوق خبر داد.
به گزارش خبرنگار قدس آنلاین از بجنورد،رستمی در همایش گام های مطمئن برای آینده ای مطمئن در خراسان شمالی گفت : در حال حاضر از جمعیت 6 میلیون نفری مشمول این صندوق، بیش از یک میلیون و 200 هزار نفر تحت پوشش صندوق هستند.
وی افزود: این در حالی است که در سال 93 نسبت به مدت مشابه سال گذشته فعالیت های جذب و پوششی بیش از سه برابر بوده است.
وی ازتصویت مصوبه پرداخت تسهیلات به کارگزاران و مستمری بگیران خبر داد و اظهار داشت: در گام اول این مصوبه جامعه کارگزاران و مستمری بگیران مشمول این طرح می شوند.
وی عدم آشنایی اقشار و جامعه هدف با مزایا و اهداف و کارکردهای صندوق را از جمله مسائل پیش روی صندوق دانست و بیان کرد: خوشبختانه نگاه دولت به صندوق متفاوت است و دو سوم حق بیمه هر فرد را پرداخت می کند.
وی نیروی انسانی را به عنوان عامل مهم در موفقیت صندوق برشمرد و گفت: اگر کارگزاران توجیه و فعال نباشند نمی توانیم جامعه هدف را تحت پوشش قرار دهیم.
مدیر عامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر تصریح کرد: هم اکنون در خراسان شمالی دهه اول فعالیت های صندوق دهه توسعه ساختاری است در همین راستا دهه دوم باید دهه توسعه کیفی باشد.
وی با تاکید بر حل مشکلات کارگزاران و اصلاح و حل برخی قوانین و مقررات، خاطرنشان کرد: در همین رابطه در برنامه جدید مجوز کارگزاری به کارگزاران حقیقی اعطا می شود تا از امنیت شغلی برخوردار شوند.
وی یادآور شد: همچنین در راستای گسترش جامعه هدف مددجویان بهزیستی و کمیته امداد نیز تحت پوشش صندوق قرار می گیرند.
نماینده مردم بجنورد، گرمه و جاجرم و مانه و سملقان در مجلس شورای اسلامی نیز در این همایش با اظهار گلایه از خارج شدن سرمایه ها از استان توسط صنایع، گفت: این رویه جز ظلم برای استان ما نیست.
جعفری خواستار توجه هر چه بیشتر به ویژه به بخش کشاورزی با توجه به اولویت اول استان شد که مورد تاکید رهبری نیز بوده است تا کشاورزان از آینده خود مطمئن تر باشند.
وی از وزیر جهاد کشاوورزی خواست برنامه ای تدبیر شود تا محصولات کشاورزی با قیمت تضمینی مناسب تر خریداری و نهاده های کشاورزی نیز در فرآیند کاشت و داشت و برداشت گران تمام نشود.
وی افزود: با حمایت از کشاورزان و نگهداشت آنها در روستا سرمایه هایشان در همان محل هزینه شده و عمران و آبادانی را به همراه خواهد داشت و از روستا به حاشیه نشینی در شهرها روی نمی آورند.
مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری خراسان شمالی نیز در این همایش یادآور شد: بر اساس برنامه باید 100 درصد جامعه هدف تا پایان برنامه پنجم توسعه تحت پوشش قرار گیرند.
قربانی افزود : بیمه به عنوان صنعت های نوین در دنیا است که موجب توانمندسازی اقشار در بخش های مختلف می شود.
وی خاطر نشان کرد : رشد بیش از 8 برابری عضویت جامعه هدف در صندوق استانی نشان از کارکرد مطلوب و فرهنگ سازی درست است.
وی متذکر شد: با توجه به اینکه 30درصد جمعیت کشور را روستائیان تشکیل می دهند باید سهم آنها در بخش توسعه ملی مشخص شود.
وی نبود یک ردیف ملی برای روستائیان و عشایر را از جمله مشکلات برشمرد که نیاز به توجه بیشتر دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی نیز در این همایش با اشاره به وجود 310 هزار هکتار اراضی کشاورزی و 82 هزار خانوار بهره بردار در استان، از قانون بیمه این قشر به عنوان یک سیاست حمایتی مطلوب یاد کرد.
یوسفی این قانون را در حمایت از قشر روستایی و تولید کننده و اطمینان بخشی به جامعه هدف برای آینده ای مطمئن بسیار مثمر ثمر دانست.
وی اولین اولویت برنامه ای استان را افزایش بهره وری در منابع آب و خاک در حوزه آبیاری تحت فشار دانست و گفت: تا کنون 17 هزار هکتار از اراضی استان تحت پوشش آبیاری تحت فشار قرار گرفته و 50 هزار هکتار نیز استعدادیابی شده اسست.
همچنین در ادامه مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر کشوردر جمع خبرنگاران خراسان شمالی گفت: بهره برداران بخش کشاورزی ساکن شهرها از بیمه روستاییان و عشایر استقبال کردند.
رستمی اظهار داشت : بر اساس شیوه نامه جدید بهره برداران بخش کشاورزی ساکن در شهرها نیز می توانند عضو این صندوق شده و از مزایای آن بهره مند شوند.
وی با بیان اینکه تمام کشاورزانی که بالای 18 سال داشته و به شغل کشاورزی مشغول هستند شرایط عضویت در صندوق را دارا خواهند بود ،گفت: این افراد می توانند با عضویت در صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر از مزایای مستمری پیری ، مستمری از کارافتادگی و فوتی این صندوق بهره مند شوند.
وی با بیان اینکه این صندوق از سال 84 فعالیت خود را آغاز کرده است ، افزود : شمار اعضای این صندوق افزون بر یک میلیون و 200 هزار نفر است.
وی با تاکید بر اینکه هیچ گونه محدودیتی برای بیمه اجتماعی روستائیان و عشایر نداریم ادامه داد: بیمه روستایی و عشایری یک بیمه اختیاری و به طور قطع یکی از محورهای توسعه پایدار پوشش بیمه های اجتماعی است.
رستمی با تاکید بر گسترش بیمه روستایی و عشایری و فرهنگ سازی در این زمینه توسط رسانه ها خاطر نشان کرد: در این راستا نیاز داریم که مطبوعات و رسانه ها فرهنگ سازی کنند تا روستاییان که تاکنون در این صندوق عضو نشده اند برای ثبت نام در این بیمه اقدام کنند.