به گزارش روابطعمومی صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر، یاور میر عباسی سهم سرمایهگذاریهای بورسی صندوق از کل سبد سرمایهگذاری صندوق را بالغ بر 60 درصد اعلام کرد و گفت: این در حالی است که سپردهها و اوراق بهادار با درآمد ثابت، 27 درصد از کل سرمایهگذاریها را به خود اختصاص داده و املاک و مستغلات در مجموع حدود 10 درصد از سرمایهگذاریها را تشکیل میدهد.
میرعباسی در ادامه با تشریح منابع ورودی صندوق در دو سال اخیر به نتایج مطالعات اقتصادی و ارزیابیهای صورت گرفته در مجموعه صندوق اشاره کرد و گفت: سرمایهگذاریهای صندوق عمدتا به صورت سرمایهگذاری در دارایی بدون ریسک و با بازده ثابت صورت گرفته است که همین امر علیرغم شرایط نامناسب اقتصادی کشور و کاهش سود بنگاههای اقتصادی سرمایهپذیر در مجموع منجر به افزایش درآمد حاصل از سرمایهگذاریهای صندوق شده است.
وی افزود: از سوی دیگر در شرایطی که به طور متوسط سود شرکتهای بورسی کاهش بیش از 30 درصد داشتهاند درآمد حاصل از سرمایهگذاریهای بورسی صندوق در نیمه اول سال کاهشی حدود 10 درصد داشته است که در مقایسه با بسیاری از شرکتها و سازمانها عملکرد مطلوبی را نشان میدهد به همین دلیل تاکید بر سرمایهگذاریهای غیر بورسی منجر به بهبود درآمدهای صندوق نیر شده است.
سرپرست معاونت اقتصادی و برنامه ریزی صندوق متنوعسازی در ترکیب داراییهای صندوق و وزن صنایع مختلف در ترکیب داراییهای صندوق را نیز مورد تاکید قرار داد و در ادامه صنعت نفت، گاز و پتروشیمی را که دارایی مزیتهای نسبی در اقتصاد کشور هستند را با اهمیتترین صنعت موجود در سبد سرمایهگذاری صندوق اعلام کرد.
میر عباسی ادامه داد: در حال حاضر 32 درصد از کل سبد به این صنعت اختصاص یافته است. صنعت کانههای فلزی با 25 درصد، صنعت چند رشتهای 17 درصد و صنعت فلزات اساسی در رتبههای بعدی وزن صنایع در ترکیب داراییها هستند.
وی افزود: در این راستا شرکت فولاد خراسان به عنوان یکی از بزرگترین تولید کنندگان محصولات فولادی کشور به عنوان یکی از مهمترین بنگاههای اقتصادی صندوق معرفی شد؛ علاوه بر این شرکت ارزش آفرینان صبا به عنوان یک شرکت تخصصی و بازوی اجرایی صندوق در مدیریت املاک و مستغلات صندوق و شرکت سرمایهگذاری ارشک به عنوان بازوی تخصصی صندوق در مدیریت اوراق بهادار تجهیز کامل شده و مشغول فعالیت هستند.
میرعباسی تصریح کرد: در مجموع این سه شرکت به عنوان شرکتهای کنترلی صندوق در حال حاضر به منظورایجاد ارزش افزوده برای ذخایر بیمهشدگان و ذی نفعان صندوق مجدانه پیگیر صیانت و ارتقای ارزش داراییهای بوده و اهتمام ویژهای در این امر دارند. سایر بنگاههای اقتصادی از قبیل بیمه البرز، گروه دارویی سبحان، سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات ایران، بانک انصار، سرمایه گذاری مسکن تهران، آ س پ، توسعه شهرسازی باغمیشه، توسعه ساختمان، نفت و گاز پارسیان، غدیر، نفت و گاز و پتروشیمی تامین، تامین سرمایه امین و کارگزاری امین آوید به عنوان شرکتهای سرمایه پذیر با اهمیت صندوق در گستره نسبتا وسیعی از صنایع مختلف در بازار سرمایه مشغول فعالیت هستند و به همین منظور حضور صندوق در این شرکتها به صورت مدیریتی کنترلی نیست.