بعد از مطالعات گسترده موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی در راستای گسترش پوشش بیمه اجتماعی برای تمامی اقشاری که تحت پوشش نظامات بیمه اجتماعی نیستند گسترش پوشش بیمهای برای گروههای خاص از جمله حرف و مشاغل آزاد (خویشفرمایان و شاغل غیردائم)، روستائیان و عشایر، زنان بیوه و سالخورده و خودسرپرست در اولویت قرار گرفت. حسب اهمیت موضوع این مهم در فرآیند تدوین و تصویب قانون ساختار نظام جامع رفاه و تامین اجتماعی بعنوان یکی از دغدغههای اصلی در بخش اهداف و وظایف حوزه بیمهای تعیین شد. اهمیت موضوع به حدی بود که پس از تشکیل وزارت رفاه و تامین اجتماعی، مهمترین برنامه اولین وزیر پیشنهادی جناب آقای دکتر شریفزادگان در جلسه رای اعتماد ایجاد و گسترش پوشش بیمهای و طراحی ساز وکار مناسب آن برای گروه خاص بود.
پس از بحث و جلسات گسترده در وزارت رفاه و تامین اجتماعی وقت در بین گروههای خاص، گسترش پوشش بیمه اجتماعی روستائیان و عشایر در دستور کار قرار گرفت. بر همین اساس در ابتدا مقرر شد این موضوع حسب ماده 117 قانون تامین اجتماعی کماکان به سازمان تامین اجتماعی واگذار شود که به دلیل گستردگی و حجم فعالیتهای این سازمان این نگرانی وجود داشت که کماکان قشر عظیم و مولد روستایی و عشایر در معاق قرار گیرد. به همین منظور تشکیل و ایجاد ساختاری مستقل تحت عنوان بیمه اجتماعی روستائیان و عشایر مد نظر قرار گرفت.
حالا قریب به یک دهه از تشکیل صندوق بیمه اجتماعی روستائیان و عشایر سپری شده و علیرغم موفقیت بسیار در گذشته بهمنظور افزایش و گسترش پوشش حداکثری کماکان نیازمند تلاش و پیگیری مضاعف همکاران درون سازمانی و حمایتهای تمامی دستگاهها و نهادهای مختلف حاکمیتی است.
پس از توجه ویژه به روستائیان و عشایر و به دنبال اجرای قانون هدفمندی یارانه ها مقرر شد زنان بیسرپرست و همچنین سرپرست خانوار از محل منابع هدفمندی یارانه ها مورد توجه و عنایت ویژه قرار گیرند که در دولت گذشته بهواسطه عدم کارشناسی لازم در مشمولین یارانه، منابع حاصله از قانون بصورت غیراصولی اتلاف و تکلیف دولت در خصوص توجه به گسترش و تامین بیمههای اجتماعی موضوع بند «ب» ماده 7 قانون هدفمندی یارانه ها فاقد اقدام و مورد بیمهری قرار گرفت.
طی چند سال گذشته وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی توجه ویژه خود را به رفع نقصانها در حوزه گسترش پوشش بیمهای معطوف داشته که در این خصوص در اجرای بند «د» قانون ساختار نظام جامع رفاه و تامین اجتماعی، گسترش پوشش بیمهای به سایر افرادی که تحت پوشش نظام بیمه و بازنشستگی نیستند، با پیشنهاد طرح بیمه فراگیر در دستور کار قرار گرفت.
لذا حال که وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی حسب رضایتمندی از صندوق بیمه اجتماعی روستائیان و عشایر انتظار دارند اجرای این ماموریت مهم به این صندوق واگذار شود، تمامی ارکان و عوامل اجرائی صندوق نیز باید خود را برای اجرای تحولی بزرگ در حوزه نرم افزاری، سخت افزاری و منابع انسانی تجهیز و آماده کنند.