دستاورد سفر یک روزه مدیرعامل و دو تن از اعضای هیات مدیره صندوق به نگین سبز ایران استانداری مازنداران مصمم به گسترش بیمه روستائیان و کشاورزان است

دستاورد سفر یک روزه مدیرعامل و دو تن از اعضای هیات مدیره صندوق به نگین سبز ایران استانداری مازنداران مصمم به گسترش بیمه روستائیان و کشاورزان است

  استاندار مازندران فرمانداران و مسئولان استانی را موظف کرد گسترش بیمه اجتماعی کشاورزان و روستائیان را در اولویت های کاری خود قرار دهند. به گزارش روابط ...


 

استاندار مازندران فرمانداران و مسئولان استانی را موظف کرد گسترش بیمه اجتماعی کشاورزان و روستائیان را در اولویت های کاری خود قرار دهند.

به گزارش روابط عمومی، در جلسه ستاد راهبردی بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر که با حضور مدیرعامل صندوق، فرمانداران و مسئولان دستگاه های مرتبط استان مازندران برگزار شد، محمد اسلامی از اعضای ستاد خواست با همه امکانات برای گسترش پوشش بیمه اجتماعی تلاش کنند.

استاندار مازندارن گفت: کشاورزان ما با سخت کوشی امنیت غذایی کشور را تامین می کنند اما خود آن گونه که شایسته و بایسته است امنیت ندارند.

اسلامی چتر بیمه اجتماعی را نوعی حاشیه امنیت برای روستائیان و کشاورزان خواند و گفت: آمارها نشان می دهد وضعیت استان از نظر تعداد جذب بیمه شده مطلوب نیست و بنابراین همه دستگاه ها موظفند با برای گسترش ضریب پوشش بیمه با مدیریت صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان و روستائیان همکاری کنند.

استاندار مازندارن با تشکر از واعظ مهدوی برای توجه به مناطق محروم، ادامه داد: ما به بیمه اجتماعی کشاورزان و روستائیان اعتقاد و باور داریم و بنابراین برای پیشبرد امور و گسترش این بیمه تلاش می کنیم.

مهندس اسلامی اقدامات دولت تدبیر و امید در افزایش پوشش بیمه روستائیان را نشانه ای از عزم نظام برای حمایت از طبقه مولد کشور خواند و گفت: آمارها گواه آن است که متاسفانه در سال های گذشته اهتمام جدی به ایجاد امنیت روانی و امنیت اجتماعی و اقتصادی برای کشاورزان، روستائیان و عشایر وجود نداشته است اما این عزم و اراده امروز در دولت وجود دارد و بنابراین همه مسئولان استانی و به ویژه فرماندارها موظفند با کار دوچندان، عقب ماندگی در جذب روستائیان و کشاورزان را جبران کنند.

وی با اشاره به آمارهای جذب بیمه شده در شهرستان های مازندران، ادامه داد: بار دیگر بر لزوم توجه به مبحث بیمه اجتماعی روستائیان و کشاورزان تاکید می کنم چرا که از یک جامعه هدف 460 هزار نفری، تنها 82 هزار نفر را تحت پوشش قرار داده ایم.استاندار مازنداران تبلیغ و تضمین بیمه اجتماعی را یکی دیگر از وظایف فرماندران عنوان کرد و گفت: بیمه روستائیان و کشاورزان یک کار فرصت ساز، اعتمادساز و رضایت آفرین و جزء خدمات نظام است و بنابراین باید در اولویت برنامه ریزی ها قرار بگیرد.

 

هدف ما پوشش همگانی است

مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر نیز در سخنانی به تبیین سیاست های جدید صندوق برای اعضای ستاد بیمه در استان مازندران پرداخت. محمدرضا واعظ مهدوی گفت: صندوق بیمه اجتماعی روستائیان و کشاورزان که محصول مطالعات عمیق در نظام جامع رفاه و تامین اجتماعی است، تشکیل شده تا برای قشر مولد جامعه، حداقل هایی از تامین اجتماعی در آینده را مهیا کند.

واعظ مهدوی ادامه داد: صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر با دریافت حق بیمه 20 هزار تومانی در ماه، خدمات ارائه می دهد و طبیعی است که متناسب با این رقم به بیمه شدگان خود خدمات دهد.او خواستار همت مظاعف فرماندارانشهرستان های مازندران برای گسترش پوشش بیمه اجتماعی شد و گفت: بیمه به ویژه در شرایط سخت اقتصادی، یک حاشیه امنیت برای کشاورزان و روستائیان ما ایجاد می کند و این اطمینان را می دهد که در فشار و تنگنا، در زمان پیری یا ازکارافتادگی، حداقل هایی برای این قشر فراهم می شود.

مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی رکوع (روستائیان، کشاورزان و عشایر) در پاسخ به پرسش یکی از حضار درباره کف و سقف پرداخت مستمری و رقم پایین آن نسبت به مستمری تامین اجتماعی گفت: همانطور که اشاره کردم صندوق بیمه اجتماعی روستائیان، کشاورزان و عشایر برای ضعیف ترین اقشار جامعه با حداقل دستمزد تشکیل شده است. بنابراین کشاورزی که توان پرداخت حق بیمه بالاتر و طبعا انتظار درآمد بیشتر را دارد، می تواند به عضویت صندوق تامین اجتماعی دربیاید اما مشاهدات و تجربیات ما نشان می دهد که تقاضا برای بیمه خویش فرمای تامین اجتماعی در روستاها و مناطق کشاورزی کشور بسیار ناچیز است.

واعظ مهدوی ادامه داد: برنامه ریزی هایی برای ارائه خدمات به سطوح درآمدی بالاتر صورت گرفته است و به زودی بسته های بیمه تکمیلی و خدماتی از این دست توسط صندوق بیمه اجتماعی روستائیان معرفی خواهد شد.

مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی رکوع در ادامه از دهک بندی جمعیت روستایی کشور خبر داد و گفت: با ترسیم ماتریسی از اطلاعات جمعیت روستایی، اطلاعات سازمان هدفمندی یارانه ها، فایل های بیمه ای صندوق و اطلاعات سایر دستگاه های حمایتی، جمعیت روستایی کشور را به ده سطح درآمدی تقسیم کردیم و اکنون اولویت ما، از جمله جذب کمک خیرین و مسئولان محلی، ناظر به گسترش پوشش بیمه ای دو دهک فقیر روستایی است.

 

تلاش برای تعادل منابع و مصارف

دکتر واعظ مهدوی در ادامه به تشریح سیاست های اجتماعی کشور پس از پیروزی انقلاب اسلامی پرداخت و گفت: خدمات نظام جامع رفاه و تامین و اجتماعی، سه لایه را شامل می شود که عبارتند از لایه مساعدت اجتماعی، لایه بیمه های پایه و لایه بیمه های تکمیلی.

او اضافه کرد: لایه نخست کسانی را تحت پوشش قرار می دهد که امکان کار کردن ندارند و بنابراین مستقیما تحت تکفل دولت قرار می گیرند اما لایه دوم برای نیروی کار تعریف شده و سازوکارش این گونه است که نیروی کار طی سی سال بخشی از درآمد خود را پس انداز می کند تا هنگامی که دیگر توان کار نداشت، این پس انداز را مورد استفاده قرار دهد. بنابراین نظام بیمه های اجتماعی مخصوص نیروی کار است، در یک دوره سی ساله تعریف می شود و باید بتواند خود را اداره کند.

واعظ مهدوی گفت: صندوق بیمه اجتماعی که برای خدمت به عشایر، کشاورزان و روستائیان تاسیس شده، در لایه دوم قرار دارد و بنابراین به برخی از نیازمندان نمی تواند خدمت ارائه دهد. برای مثال ما به روستایی 70 ساله ای که فاقد بیمه است نمی توانیم خدمت دهیم چون نظام دریافت حق بیمه و پرداخت مستمری دچار اغتشاش می شود.

مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی رکوع با اشاره به درخواست های مکرر برای افزایش سن جمعیت تحت پوشش یا کاهش سن بازنشستگی، ادامه داد: این اقدامات باعث می شود تعادل منابع و مصارف در صندوق از بین برود و در آتیه دچار بحران شود بنابراین باید همه تلاش خود را معطوف به تعادل منابع و مصارف کنیم.

واعظ مهدوی با تاکید مجدد بر تامین حداقل ها برای جامعه روستایی و عشایری گفت: خدمات سطح بالاتر وظیفه صندوق نیست و آن خدمات در لایه سوم، یعنی بیمه های تکمیلی تعریف شده است.

او خطاب به حضار گفت: هر سازمان و ارگانی باید تلاش کند وظایف خود را به خوبی انجام دهد. اگر من در صندوق بیمه روستائیان، شما در فرمانداری و بخشداری و دیگران و دیگران، کار خود را درست انجام دهند، کشور خوب اداره می شود.

واعظ مهدوی، چالش های پیش روی بیمه روستائیان و کشاورزان را چنین تشریح کرد: چالش نخست آن است که بیمه روستائیان اختیاری است و ما ابزاری برای اجبار روستائیان و کشاورزان به بیمه نداریم. بنابراین باید با تبلیغ، تعمیق فرهنگ آینده نگری و اعتماد سازی مخاطبان خود را ترغیب کنیم که به عضویت صندوق دربیایند. چالش دوم هم این است که معمولا صندوق های بیمه، ویترینی به نام درمان دارند که صندوق ما فاقد آن است و درمان روستائیان در بیمه سلامت تعریف شده است.

وی ادامه داد: می دانیم این دو چالش، کار را سخت می کند اما تجربه نشان داده که می توان بر این مشکلات غلبه کرد، به ویژه آن که اهداف صندوق، تامین آتیه قشر مولد و قانع کشور است.

 

گسترش همکاری بین دستگاهی

در ادامه جلسه ستاد توسعه بیمه اجتماعی روستائیان و کشاورزان استان مازندران، از مدیرانی که بیشتر کمک را به افزایش نفوذ بیمه در استان داشته اند، تقدیر به عمل آمد. همچنین احکام سه نفر از مستمری بگیران صندوق به شکل نمادین به آنان تقدیم شد.

امضای تفاهم نامه با دستگاه های استانی به منظور تعمیق پوشش بیمه ای از دیگر برنامه های این اجلاس بود. محمد ابراهیمی، مدیر صندوق در مازندران به نمایندگی از ستاد، تفاهم نامه هایی را با نظام صنفی کشاورزی، اداره کل بیمه سلامت، اداره کل آموزش فنی و حرفه ای، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی و کانون انجمن های صنفی کارگران ساختمانی مازندران به امضا رساند.

 

رسیدگی به مسائل گلوگاه

مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی رکوع در سفر یک روزه به استان مازندران، در شورای اداری شهرستان گلوگاه نیز حاضر شد و به بررسی مسائل بیمه اجتماعی در این شهرستان پرداخت. بر اساس این گزارش، در جلسه شورای اداری گلوگاه، مشکلات گوناگون بیمه گزاران مطرح و برای آن تصمیم گیری شد و از جمله قرار شد تمهیداتی اندیشیده شود تا دکل بندهای ساکن گلوگاه در ایام بی کاری که فاقد بیمه اجباری اند، نزد صندوق بیمه اجتماعی روستائیان و عشایر بیمه شوند. دکتر واعظ مهدوی همچنین متعهد شد مسائل شهرستان در حوزه اشتغال را با وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در میان بگذارد.

 

 

لینک کوتاه:

اشتراک گذاری:

برچسب ها

هیچ برچسبی برای این قسمت تعریف نشده است.
logo-1

تهران، ابتدای خیابان بهار شیراز، پلاک ۱۷۰

logo-4

سامانه پیامکی: 300027

logo-3
تلفن: 43351-021
logo-2
پست الکترونیک: info@roostaa.ir

صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر می‌کوشد به منظور بسط عدالت اجتماعی و جلوگیری از گسترش فقر، خدمات بیمه اجتماعی را به گونه‌ای گسترش دهد که منجر به افزایش کرامت انسانی و تقویت جایگاه اجتماعی جامعه هدف صندوق شود.

آمار بازدید وب سایت:
  • 352
  • 4,142,526
تمامی حقوق این سایت متعلق به صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان،روستائیان و عشایر می باشد. ©