به گزارش روابط عمومی صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر، پنجمین اجلاس سراسری مدیران صندوق در استان زنجان، شهرستان ماهنشان برگزار شد. در ابتدای این نشست مجتبی نوری، فرماندار شهرستان ماهنشان ضمن خوشامدگویی به مدیران استانی و هیُت همراه، از ویژگیها و ظرفیتهای ماهنشان گفت و تصریح کرد: این شهر با توجه به منابعی که دارد، یکی از مهمترین شهرهای استان زنجان و یکی از هشت شهرستان بزرگ استان محسوب میشود.
وی افزود: میزان مراتع شهرستان ماهنشان ۲۱۷هزار هکتار است و ۸۷ دهیاری در سطح شهرستان فعال هستند. از مهمترین پتانسیلهای کشاورزی و دامی ماهنشان، دام سبک چندقلوزا و کشت زغفران و گل محمدی و زردآلو است که در برخی موارد صاحب مقام اول در سطح استان هستیم.
نوری با اشاره به تواناییهای نیروی انسانی شهرستان ماهنشان، خاطرنشان کرد: ما ظرفیتهای زیادی در این حوزه داریم و همین نیروی انسانی ما توانسته است ۱۶۳۵ هکتار حبوبات زیر کشت داشته باشد، صاحب مقام اول تولید زردآلو با ۲۲ هزار تن در سطح استان هست، در میزان تولید آبزیان در استان هم شهرستان ماهنشان، اول است و با 158هزار راس دام سنگینی که در شهرستان هست، در تولید لبنیات و گوشت در استان جزء بالاترین مقامها هستیم.
فرماندار شهرستان ماهنشان خبر از افتتاح اولین سیلوی 10 هزارتنی در ماهنشان داد و گفت: با توجه به ایستگاههای پمپاژ و رودخانه قزل اوزن و چند رود پرآب دیگر، ما توانستیم محصولات مختلفی مثل گندم را کشت و زرع کنیم و سیلوی شهرستان هم موجب شده که بتوانیم آنها را راحتتر نگهداری کنیم.
وی در پایان اظهار داشت: از طرف فرمانداری 9 میلیارد و 700 میلیون تومان به حساب دهیاریها واریز شده است که موجب رونق عمران روستایی شهرستان شده و خدا را شکر از زمان روی کار آمدن دولت تدبیر و امید تاکنون کارهای خوبی در روستاهای ماهنشان انجام شده است.
بنا بر این گزارش بعد از صحبتهای فرماندار، عباسی، رییس صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر استان زنجان به تشریح وضعیت بیمهشدگان این استان پرداخت و گفت: از استان زنجان، ۴۳ هزار تحت پوشش بیمه صندوق هستند و این یعنی ۳۷ درصد جمعیت کشاورز و روستایی استان که به نسبت میانگین کشوری ۷ درصد بیشتر است.
وی اضافه کرد: ۲۷۰۰ خانوار مستمریبگیر در استان وجود دارند و ۱۲۰۰ بازنشستگی پیش از موعد صادر شده است.
عباسی با اشاره به وضعیت شهرستان ماهنشان در پیش از انقلاب گفت: قبل از انقلاب تنها ۱۳ دانشآموز در شهرستان ماهنشان بودند که میتوانستند دبیرستان بروند اما الان در سطح شهرستان دانشگاه هم داریم.
وی در پایان از فرماندازیها و استانداری خواست همکاری بیشتری با صندوق داشته باشند تا با اهتمام بیشتر، افراد باقیمانده استان هم تحت پوشش بیمه احتماعی دربیایند تا همانطور که همه تحت بیمههای درمانی هستند، همه تحت بیمههای اجتماعی هم باشند.
به گزارش روابط عمومی صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر، مرتضی خاتمی نماینده دوره دهم از حوزه انتخابی ماهنشان و ایجرود، دیگر سخنران این نشست بود و با تشکر از واعظ مهدوی، مدیرعامل صندوق گفت: آقای دکتر مهدوی با سادهزیستی و دانشی که از سیاستگزاری و بیمه دارند، میتوانند این صندوق بیمه نوپا را به سرانجام برسانند.
وی تصریح کرد: تامین اجتماعی از حقوق اساسی و اولیه مردمان هر کشور است و این حقوق هم بر دوش دولتها است. کشور ما نیز تلاشهایی در این راستا داشته است و با تکیه به اصل 29 قانون اساسی سعی شده است که چتر حمایتی و بیمهای و امدادی گستردهتر شود. منتها همه ابعاد این اصل مورد توجه نبود تا بعد از مدتها، این اتفاق افتاد و بیمه درمان و سلامت مردم تکمیلتر شد که البته بخشی از این اتفاقات نتیجه تلاشهای آقای واعظ مهدوی در سایر مسئولیتهایشان بوده است.
نماینده مردم ماهنشان در مجلس شورای اسلامی افزود: تفاوت سطح پوشش بین روستاییها و شهریها زیاد بود و این امید وجود دارد که بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر این اختلافات را به حداقل برساند.
خاتمی با اشاره به سابقه شکلگیری صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر گفت: تولد این صندوق ملهم از نظام جامع رفاه و تامین اجتماعی و برگرفته از قوانین توسعه بود.
وی اضافه کرد: از 6 میلیون خانوار روستایی و عشایر، دو میلیون تحت بیمههای مختلف هستند و یک میلیون و 500هزار نفر هم تحت بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر هستند و لذا هنوز تعداد قابل توجهی هستند که هیچ بیمهای ندارند و این یعنی صندوق شما باید هرچه زودتر مابقی را تحت بیمه خود درآورد.
خاتمی در ادامه با طرح انتقاداتی از سیاستهای رفاهی و کاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، اظهار داشت: یکی از دلایلی که فاصله شهرنشینان ورستانشینان زیاد شده است، کمتوجهی به بحث اشتغال روستایی است. حتی در کشوهای پیشترفته جایگاه مشاغل خانگی هم ارتقاء یافته است و مورد توجه قرار گرفته است، اما ما کار جدیای در این زمینه نداشتیم . علیرغم اینکه دبیرخانه توسعه و اشتغال روستایی ناملامایت زیاد در این حوزه شاهد بوده، ولی باز سعی خود را کرده است و ما همینجا از آقای واعظ مهدوی میخواهیم که مراتب شکایت ما را به وزارت رفاه ابلاغ کنند تا شاهد ارادهای قوی برای حل مشکلات اشتغال روستاییان باشیم، چون یکی از مهمترین دلایل مهاجرت روستائیان بیکاری است.
نماینده دوره دهم از حوزه انتخابی ماهنشان و ایجرود تصریح کرد: نباید از اینکه روستاها به شهر تبدیل میشوند، خوشحال باشیم. حدود 30 هزار روستا در کشور ما خالی از سکنه هستند که ضایعه بسیار بزرگی است. معلوم نیست زمینهایشان چه میشود و برخی تغییر کاربری میدهند. خود روستائیان دچار حاشیهنشینی و سایر مشکلات میشوند.
خاتمی یکی از مهمترین اهداف صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر را بازتوزیع درآمدها دانست و گفت: همانطور که آقای واعظ مهدوی در کلیپ پخش شده در ابتدای برنامه گفتند، بیمه باید از ثزوتمندان بگیرد و به محرومین کمک کند.
وی ادامه داد: 72درصد ارزش افزوده معادن در روستاها است، اما متاسفانه خود روستائیان نفع زیادی از آن نمیبرند. عدهای میآیند فقط محیط زیست ما را خراب میکنند و حساب خود را پر میکنند و روستایی هم هیچ نفعی نمیبرد.
نماینده مردم ماهنشان در مجلس شورای اسلامی افزود: اگر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر میخواهد عضوگیری مناسبی داشته باشد، روستایی باید در روستا باقی بماند و درآمدی داشته باشد تا بتواند حق بیمه بدهد.
خاتمی ضمن نقد موازیکاریهای دستگاههای دولتی، به ضرورت اصلاحات لازم در این زمینه تاکید کرد و گفت: ما نیاز به قانون جامع توسعه روستایی داریم، چون پراکندهکاری بین چند نهاد و وزراتخانه وجود دارد. به همین منظور طرحی را برخی کارشناسان ما نوشتند که من به آقای واعظ مهدوی تقدیم میکنم.
نماینده دوره دهم از حوزه انتخابی ماهنشان و ایجرود در پایان تصریح کرد: اگر در آستانه 40 سالگی انقلاب نتوانیم نوید خوبی به روستائیانمان بدهیم، اتفاق خوبی نخواهد بود.
به گزارش روابط عمومی صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر، حسینعلی زاهدیپور، امام جمعه شهرستان ماهنشان سخنران بعدی نشست بود که ابراز امیدواری کرد محرومیتهای فراوانی که شهرستان ماهنشان قبل از انقلاب داشته، در آینده با کمک همه مسئولان نظام برطرف شود تا روزی شاهد رفع محرومیت از منطقه باشیم.
وی تصریح کرد: ماهنشان سرزمین گنجهای پنهان است.
امام جمعه شهرستان ماهنشان گفت: به بیمه در روایات ما هم تاکید شده است و اینکه باید افراد مختلف مخصوصا محرومان تحت حمایت نظام اسلامی قرار گیرند.
زاهدیپور افزود: ما بعد از انقلاب به کشاورزی بها دادیم و در شرایطی که با تحریم مواجه هستیم، یکی از بهترین راهها برای مقابله با تحریم، حمایت از روستا و روستائیان است.
بنا بر این گزارش، اسدالله درویشامیری، استاندار زنجان، آخرین سخنران صبح روز اول برنامه پنجمین اجلاس سراسری صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر بود. او با اشاره به اهداف صندوق گفت: این صندوق با هدف بهبود زیرساختهای اقتصادی و کاهش فقر در بخش کشاورزی و روستایی تاسیس شد. گرچه این صندوق با تاخیر آغاز به کار کرد و همین تاخیر هم موجب شد لطمات زیادی به کشور وارد شود.
استاندار زنجان اظهار داشت: ما باید همه تلاشمان را میکردیم تا روستاها از شهرها آبادتر میشد. اما خلاف این اتفاق افتاد. حالا هم یکی از راههایی که میتواند آبادی روستاها را بیشتر کند، همین بیمههای اجتماعی است.
دوریشامیری با تاکید به آرمانهای انقلاب در زمینه رفع فقر محرومان، تصریح کرد: دولت جمهوری اسلامی در جهت کاهش محرومیت وگسترش عدالت اجتماعی گامهای خوبی برداشته است و این جزء باورهای ما بود. بر اساس همین رویکرد بود که در مجلس خبرگان قانون اساسی، اصل ۲۹ تصویب شد.
استاندار زنجان با ابراز تاسف از اجرای دیرهنگام اصل ۲۹ قانون اساسی، گفت: ای کاش از همان ابتدا این اصل را اجرایی میکردیم تا شاهد مهاجرت روستائیان نمیبودیم. ما یک دهه، تقریبا بخاطر جنگ برنامهای در این خصوص نداشتیم تا در برنامه چهارو پنجم توسعه، این اصل مغفول واقع شده برای روستائیان منجر به شکلگیری ساختار جامع رفاه و تامین اجتماعی شد.
وی افزود: همانطور که در کلیپ ابتدای برنامه آقای دکتر واعظ گفتند، کشاورزان و عشایر اندکی از درآمد خود را برای دوران کهولت کنار بگذارند تا نیازی به گسترده شدن دامنه کمیته امداد و بهزیستی و کمکهای بلاعوض نشود.
دوریشامیری با اشاره به بندهای مختلف برنامه چهارم توسعه گفت: در این برنامه که خود آقای واعظ نقش بسزایی در سازمان برنامه داشتند، به نظام تامین اجتماعی برای مبارزه فقر و حمایت از محرومان تاکید شده است. بندهای دیگری هم بود که در جهت حمایت از روستائیان و عشایر بود، اما متاسفانه خیلی از آنها اجرایی نشدند.
استاندار زنجان ضمن حمایت از صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر اظهار داشت: تشکیل اجلاس سراسری صندوق در مناطق محروم و کمبرخوردار، کار بسیار ستودنیای است که با فرهگ آقای واعظ مهدوی سازگار است.
وی در ادامه با ارائه آمارهای بخش تولید و اشتغال کشاورزی استان زنجان گفت: اشتغال در حوزه کشاورزی در استان زنجان ۳۱ درصد است و در کشور ۱۸ درصد. نرخ بیکاری در روستاهای استان زنجان ۴.۷درصد است که کمترین نرخ در کشور است. همچنین نسبت جمعیت ساکن در روستا و شهر، در استان زنجان 10درصد بیشتر از کل کشور است. علاوه بر این ما موفق شدیم نه تنها جلوی مهاجرت روستائیان را بگیریم، بلکه مهاجرت معکوس هم داشتیم. استان زنجان ۲.۵ برابر مصرف خودش تولید دارد. 42 تا 45 درصد تولید زیتون در طارم است، 80هزار تن تولید سیر داشتیم و خیلی افتخارات دیگر که همگی با لطف خدا و مجاهدت کشاورزان روستاهای استان محقق شده است.
درویش امیری در پایان از لزوم انجام ماموریتهای صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر گفت و اظهار داشت: خود من هم متهم هستم که نتوانستم روستائیان را کامل توجیه کنیم که اگر مبلغی را امروز کنار بگذارند، در آینده چه فایدهای دارد. ما در توجیه روستاییان غفلت کردیم. لذا باید از ظرفیت بخشیاران و دهیاران بیشتر استفاده شود.
به گزارش روابط عمومی صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر، در پایان نشست صبح پنجمین اجلاس سراسری مدیران صندوق در استان زنجان، شهرستان ماهنشان، لوح تقدیر به کارگزاران برتر و مسئولان استان اهدا و احکام مستمری اعطا شد.