اولین سمینار تخصصی توانمندسازی جامعه محلی و کارآفرین روستایی به مدت دو روز در منطقه سیستان با حضور حسن طائی، رئیس دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی، امان الله شاقوزایی، مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر استان، حبیب الله سالارزهی رئیس دانشگاه علمی کاربردی استان، علیرضا گنجی فرماندار ویژه شهرستان زابل و بیش از 200 نفر از دهیاران و کارآفرینان حوزه روستایی در شهرستان زابل و زهک برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی، اولین سمینار تخصصی توانمندسازی جامعه محلی و کارآفرین روستایی به مدت دو روز در منطقه سیستان با حضور بیش از 200 نفر از دهیاران و کارآفرینان حوزه روستایی در شهرستان زابل و زهک برگزار شد.
مدیر صندوق استان در این سمینار با اشاره به اهمیت کارگاههای توانمندسازی جوامع محلی، اظهار داشت: یکی از مهم ترین و اساسی ترین راه حل ها برای کاهش مشکلات و توسعه مناطق روستایی، توانمند سازی جوامع محلی از لحاظ اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است و بیمه اجتماعی می تواند نقش موثری در فرایند توانمندسازی جامعه هدف و بهبود وضعیت معیشتی خانوارها داشته باشد.
وی با اشاره به مزایای بیمه اجتماعی روستاییان، کشاورزان و عشایر، گفت: دهیاران، کارگزاران و همه افراد تاثیرگذار می توانند در معرفی صندوق به عنوان یکی از خدمات ارزنده دولت و اطلاع رسانی به جامعه هدف که از اقشار مولد و زحمتکش هستند، نقش آفرینی کنند و برای گسترش پوشش بیمه اجتماعی روستاییان، کشاورزان و عشایر تلاش کنند.
مدیر صندوق بیمه اجتماعی رکوع در استان ادامه داد: از شرکت کنندگان در سمینار انتظار داریم از ابتدای هفته پیش رو و در راستای صیانت از حقوق شهروندی، برنامه دهگردشی را با معرفی خدمات نظام از جمله بیمه اجتماعی و مزایای آن در سطح روستاها و محلات اجرا کنند.
در ابتدای سمینار حبیب الله سالارزهی با اشاره به تجارب جهانی، ملی و استانی کسب و کارهای روستایی، گفت: راه نجات و پیشرفت توسعه در مناطق روستایی منطقه، ترویج فرهنگ کارآفرینی و ارزش آفرینی مبتنی بر بکارگیری ظرفیتهای جامعه محلی و شبکه سازی، برگزاری کارگاهها و جشنواره های روستای خلاق در سطح دهستان و ایجاد حلقه پیوند کنشگران روستایی به ویژه دهیاران با شبکه های مردمی، سازمانهای مردم نهاد استانی و ملی و استفاده از ظرفیتهای دستگاه های اجرایی به ویژه در حوزه تسهیلات قرضالحسنه اشتغال روستایی است.
دکتر طائی، رئیس دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی با تبیین توانمندسازی جامعه محلی از طریق انباشت دانش زندگی، دانش تجربی و دانش آکادمیک و ارایه الگوی بوم کسب و کار، بیان کرد: توسعه محلی عبارت است از مشارکت، توانمند سازی و سرمایه اجتماعی پیرامون یک جامعه محلی و رویکرد توسعه محلی بیش از هر چیزی ناظر بر پرورش توانایی های افراد است تا بتوانند مسائل مهم اجتماع خود را به شکلی مستقل و کارا حل و فصل کنند.
او گفت: توسعه محلی فرایندی مبتنی بر مشارکت داوطلبانه و خود یارانه در میان ساکنان یک محله در جهت بهبود شرایط فیزیکی، اجتماعی و اقتصادی آنها است و نوعی از تحول مثبت در مقیاس محلی با هدف شناسایی مشکلات محلی و توانایی افزایش اعتبار منابع مادی و محلی است.
طائی با اشاره به اینکه، مهم ترین رویکردهای توسعه محلی شامل رویکردهای دارایی مبنا و نیاز مبنا است، گفت: هدف کلی از کارگاههای توانمندسازی این است که در خود جامعه محلی، افراد به سطحی از دانش، نگرش و توانایی برسند که بخواهند و بتوانند مسئولیت اجتماعی و نقش خود را در توسعه و پیشرفت جامعه محلی ایفا کنند.