به گزارش روابط عمومی، در ابتدای این دیدار، دکتر واعظمهدوی، طی گزارشی به تشریح اقدامات انجام شده برای تحت پوشش قرار دادن جامعه هدف صندوق که دوسوم از خانوارهای روستایی و عشایری را شامل میشود پرداخت و با اشاره به مشکلات موجود گفت: برای پوشش کامل خانوادههای روستایی و عشایری دوگلوگاه وجود دارد. اول آنکه ما بیمه اختیاری ارائه میدهیم و بنابراین باید فرهنگ بیمهگری را گسترش دهیم و دوم آنکه مخاطبان ارائه خدمات درمانی را به عنوان جذابترین خدمت بیمهای مطالبه میکنند در حالیکه ارائه بیمه درمان برای روستائیان و عشایر بر عهده سازمان بیمه سلامت است.
واعظمهدوی به اهمیت اطلاعرسانی درباره خدمات اجتماعی نظام اشاره کرد و ادامه داد: در بررسیهای به عمل آمده متوجه شدیم که بخش زیادی از مخاطبان بیمه اجتماعی در شهرهای کوچک، روستاها و مناطق عشایری از ارائه خدمات بیمه اجتماعی آگاهی ندارند و به همین منظور با همکاری معاونت توسعه روستایی ریاست جمهوری ستادهای کشوری و استانی توسعه بیمه را با ریاست استانداران و دبیری مدیر استانی صندوق بیمه عشایر و روستائیان فعال کردیم.
او یکی از دستاوردهای تشکیل ستادهای استانی گسترش بیمه اجتماعی را حساس کردن استانداران و فرمانداران به این خدمت مهم عنوان کرد و ادامه داد: اکنون در برخی مناطق و روستاها، دهیاران علاوه بر احداث پل و جاده در روستاها، منابع مالی خود را برای تشویق روستائیان برای بیمه کردن خودشان به کار گرفتهاند.
مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی رکوع از تعهد استانداران خوزستان، آذربایجان غربی، سیستان و بلوچستان و… برای کمک به پرداخت حق بیمه روستائیان و عشایر کمبضاعت خبر داد و گفت: هدف صندوق پوشش فقیرترین گروههای اجتماعی در روستاها به ویژه در استانهای محروم است.
واعظمهدوی با بیان اینکه طبق ماده 5 قانون احکام دائمی برنامه های توسعه، مقرر شده است لایه بیمههای تکمیلی هم به خدمات صندوق اضافه شود گفت: هدف اصلی دولت با افزایش مزیتهای زندگی روستایی نسبت به شهری باشد، به نحوی که زندگی در روستا بر زندگی شهری ارجحیت پیدا کند، ما هم به سهم خود برای آن هدفگذاری کردهایم اما بیمه اجتماعی به تنهایی کافی نیست و انتظار میرود همه سازمانها و نهادهای دخیل به این مهم توجه کنند.
او به عنوان پیشنهاد افزایش یارانه برای روستائیان را مطرح و تاکید کرد این اولویت بخشی، یکی از امکاناتی است که میتواند سبک زندگی روستایی را حمایت کند.
مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی رکوع افزود: ما به استارتآپهای روستایی هم فکر کردهایم و تلاشمان این است که از کارآفرینان و مبتکران روستایی نیز حمایت کنیم.
واعظ مهدوی با تاکید بر اهمیت وجود تأمین اجتماعی برای روستائیان و عشایر در کشور، ایجاد نظام بیمهای برای کشاورزان، روستائیان و عشایر را یک تجربه منحصر به فرد در ایران دانست که میتوان آن را به عنوان یک تجربه جهانی عرضه کرد.
در ادامه این نشست، سعید نایب، معاون اقتصادی صندوق بیمه اجتماعی به تشریح وضعیت اقتصادی و نحوه سرمایهگذاریهای صندوق پرداخت.
وی گفت: عدم پرداخت سهم 10 درصدی دولت در سه سال گذشته، فشار بر منابع صندوق را افزیش داده است بنابراین از معاون امور مناطق محروم ریاست جمهوری تقاضا میکنیم پیگیری پرداخت این رقم را در دستور کار قرار دهند.
نایب با توضیح اینکه در صورت پوشش کل جامعه هدف، تأمین سهم 10 درصدی دولتی به اعتباری حداکثر 2500 تا 3 هزار میلیارد تومان در سال نیاز دارد گفت: برای تامین این بودجه نیز پیشنهادهایی به دولت و مجلس داده شده است.