به گزارش روابط عمومی، در این نشست که فرماندار مرند، بخشداران مرکزی و یامچی مرند، مدیر و کارگزاران صندوق در سراسر استان حضور داشتند، راههای برون رفت از مشکلات فعلی بررسی و بر لزوم تغییر در قوانین و آییننامههای صندوق بر اساس مطالبات و خواستههای نسل دوم اعضا تاکید شد.
تحقق 62 درصدی سهمیه ابلاغی استان آذربایجانشرقی
مدیر صندوق استان آذربایجانشرقی در این نشست سهمیه استان براساس ابلاغه جدید را 284 هزار و 124 نفر بیمه شده اصلی اعلام کرد و گفت: از این سهمیه، تاکنون 174 هزار و 849 نفر تحت پوشش قرار گرفتهاند که 61.53 درصد از این سهمیه محقق شده است.
محمد نظری با بیان اینکه براساس ابلاغیه فوق باید 27 هزار و 956 نفر در شهرستان مرند تحت پوشش قرار گیرند که از این تعداد 18 هزار و 307 نفر با 65.5 درصد تاکنون تحقق یافته است.
او با اشاره به افزایش جامعه شمول صندوق بیمه اجتماعی در سالهای اخیر اظهار داشت: براساس قانون علاوه بر روستائیان و عشایر هم اکنون ثبتنام از قالیبافان، زنبورداران، رانندگان بین شهری ساکن در روستاها، فعالان حوزه صنایع دستی، فعالان در یکی از مشاغل 230 گانه کشاورزی و تمام ساکنان شهرهای زیر 20 هزار نفر جمعیت البته به شرط عدم عضویت در دیگر صندوقهای بیمه اجتماعی و نیز داشتن شرایط سنی 18 تا 50 سال انجام میگیرد.
مدیر صندوق استان در ادامه سخنانش، مجموع مستمریبگیران استان از صندوق بیمه اجتماعی را 14 هزار و 575 نفر اعلام کرد و گفت: از این تعداد، 7 هزار و 289 نفر را بازماندگان اعضای فوت شده، 376 نفر را ازکارافتادگان و 6 هزار و 885 نفر را بازنشستگان تشکیل میدهند.
رتبه نخست مرند در تعداد بیمهشدگان، مستمریبگیران و بازنشستگان
وی با اشاره به رتبه نخست شهرستان مرند از لحاظ تعداد بیمهشدگان، مستمریبگیران و بازنشستگان در سطح استان تصریح کرد: در حال حاضر، 2 هزار و 606 در این شهرستان از صندوق بیمه اجتماعی روستاییان مستمری دریافت میکنند.
نظری، به رتبه دهم شهرستان مرند از لحاظ میانگین بیمهشدگان در سطح استان اشاره کرد و افزود: ضریب پشتیبانی بیمهای (نسبت ورودی به خروجی) در استان که قبلا 34 بود با اجرای طرح بازنشستگی پیش از موعد در حال حاضر به 12 کاهش یافت که این ضریب در شهرستان مرند 7 است که باید در جهت بهبود این وضعیت تلاشهای لازم انجام شود.
ضرورت ایجاد کانون بیمه شدگان صندوق بیمه اجتماعی روستاییان
معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان مرند نیز در این نشست، شهرستان مرند را با دارا بودن 244 هزار سکنه، سومین شهرستان پرجمعیت استان بعد از تبریز و مراغه دانست و گفت: در شهرستان مرند 82 هزار بیمه شده تامین اجتماعی داریم. بنابراین با لحاظ بیش از 18 هزار بیمه شده صندوق بیمه اجتماعی روستائیان، شاید تعداد خانوارهای باقیمانده که در هیچکدام از صندوقهای بیمه اجتماعی عضو نیستند، بسیار اندک باشد.
داود گرشاسبی افزود: دلیل اصلی رتبه دهم شهرستان مرند از لحاظ میانگین بیمهشدگان صندوق را نه در بیرغبتی مردم به صندوق بیمه اجتماعی روستائیان بلکه باید در عضویت اهالی شهرستان در دیگر ساختارهای بیمهای جست.
وی با اشاره به نقش بیمهها در کاهش ریسک، افزود: صندوق بیمه اجتماعی برای استمرار و پایداری خدماتش بایستی بعد از مرحله شکلگیری به جای مرحله تثبیت به مرحله تغییر در رویکرد وارد شود.
وی با تاکید بر ضرورت سپردن صندوق به خود مردم و به گردش درآوردن درآمدهای ناشی از محل صندوق در صنایع تبدیلی و تکمیلی متناسب با پتانسیلهای هر منطقه با هدف تربیت نیروی انسانی ماهر و متخصص، گفت: موارد فوق میتواند بخشی از تغییر رویکرد مدنظر در صندوق بیمه اجتماعی روستائیان باشد.
فرماندار مرند در خاتمه با انتقاد از یکسویه بودن مطالبات در صندوق بیمه اجتماعی روستائیان، خواستار ایجاد کانون بیمه شدگان صندوق شد و اظهار داشت: اگر صندوق میخواهد در درازمدت منافع خود را تأمین کند راهی جز ایجاد رابطه دوسویه و نیز سرمایهگذاری در حوزههای اقتصادی ندارد.
ملایمتر شدن شیب مهاجرت، مهمترین نتایج تغییر نگاه دولت به روستاها
بخشدار مرکزی مرند نیز در این نشست با اشاره به نظر « مایکل تودارو» مبنی بر اینکه توسعه یک جامعه از مسیر توسعه روستایی میگذرد، گفت: اگر توسعه در روستاها را به معنی بهبود کیفیت زندگی روستایی بدانیم، شاید 50 درصد این امر با توسعه بیمههای اجتماعی در جوامع روستایی محقق شود.
علی امیری راد، به ضرورت مدیریت مشارکتی و سهیم بودن اعضا در سود و زیان سازمان تاکید کرد و افزود: در گذشته نگاه دولتمردان به روستا یک نگاه حمایتی بود. این نگاه با توجه به عدم استفاده مفید از ظرفیت نهفته و مزیت نسبی روستاها، نه تنها در توسعه روستاها نتیجهبخش نبود، بلکه مهاجرت روستائیان به شهرها را سرعت بخشید.
وی به تغییر نگاه دولت تدبیر و امید به روستاها از حمایتی به مشارکتی اشاره کرد و گفت: ملایمتر شدن شیب مهاجرت از روستاها به شهرها از سال 92 به بعد یکی از مهمترین نتایج تغییر نگاه دولت به روستاها و بازگشت آرامش و امنیت خاطر به روستائیان با ایجاد چترهای حمایتی متعدد بود.
بخشدار مرکزی مرند ادامه داد: پرداخت دوسوم از حق بیمه روستاییان از سوی دولت و نقش کارفرمایی دولت در صندوق بیمه اجتماعی روستائیان از جمله اقدامات حمایتی دولت از آنها میباشد که امروز شاهد نتایج مثبت آن در توسعه روستاها هستیم.
او براساس سرشماری سال 95 جمعیت روستایی شهرستان مرند را 88 هزار نفر در 114 آبادی اعلام کرد و گفت: وجود 85 دهیاری و نیز حدود 370 شورا در روستاهای شهرستان مرند، ظرفیت بزرگی است که صندوق بیمه اجتماعی روستائیان با ایجاد یک رابطه دوسویه میتواند از این ظرفیت در راستای تحقق اهداف خود استفاده کند.
امیری راد، دهیاران را مدیران حوزه روستایی دانست و گفت: برای دهیاران علاوه بر وظایف عمرانی که در حوزه ساخت و ساز روستایی دارند، در دیگر حوزههای اجتماعی، اقتصادی و معیشتی روستاها وظایفی تعریف شده است. خوشبختانه وظایف دهیاران با رسالت صندوق بیمه اجتماعی همخوانی دارد و میتوان از همین ظرفیت در توسعه روستاها، استان و کشور بهره برد.