به گزارش روابط عمومی، مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر در ملاقات با استاد دانشگاه زوریخ با شرح مختصری از دغدغههای مهم پیش روی روستائیان و کشاورزان و دولت در قبال توسعه روستاها و پیشگیری از مهاجرت از تجارب مؤثر سوئیس در این حوزه پرسید.
محمدرضا واعظ مهدوی با توضیح اینکه مسئولیت بیمه اجتماعی اقشار روستایی و کشاورز به عهده صندوق بیمه اجتماعی است توضیح داد که تاکنون یک میلیون و هشتصد هزار نفر را بیمه کرده است و دو میلیون سیصد نفر دیگر هنوز فاقد پوشش بیمهای هستند.
او در ادامه به مشکل روستاها در ایران اشاره کرد و اینکه هماکنون مسئله آب بزرگترین چالش بیش روی دولت است.
واعظ مهدوی در ادامه شرح داد که در ایران این مسئله در حد دولت و حکومت در حال پیگیری است و تاکنون راهحلهایی برای رفع مسئله آب ارائه و اجرایی شده است.
مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر با طرح اینکه سازمانهای زیادی برای تبیین و حل مشکلات روستائیان، کشاورزان و عشایر وجود دارد به مشکل عدم هماهنگی آنها در حل مشکلات اشاره کرد و از این عدم هماهنگی بهعنوان بزرگترین مشکل موجود بر سر راه کمک به توسعه روستاها یاد کرد.
او از مهاجرت به عنوان مسئله مهم دیگر در ایران در رابطه با روستاها اشاره کرد و گفت: یکی دیگر از دغدغههای ما در قبال روستاها این است که روستائیان را برای ماندن در روستاها متقاعد کنیم.
واعظ مهدوی در ادامه افزود: مسئله محیطزیست، روستاها، زراعت و دامداری چالش مهم مناطق روستایی هستند، اینکه ما هم جمعیت روستاهایمان را از دست ندهیم و هم اینکه بیش از حد به محیطزیست آسیب نرسانیم بسیار مهم است از این رو این سؤالات پیش روی ما قرار دارند: برای حفظ روستاها در کنار حفاظت از محیطزیست چه مقدارجمعیت نیاز است تا در روستاها باشند؟ هر شهر چه مقدار جمعیت باید داشته باشد؟ انتقال جمعیت تا چه میزان مناسب است؟
او یکی دیگر از چالشهای موجود را بحث جمعیت و محیط زیست دانست و گفت: ما برنامهای برای حفاظت از محیطزیست بر اساس تنظیم جمعیت نداریم.
واعظ مهدوی درنهایت با اشاره به تحقیقات و دانش مورد مطالعه کشوری چون سوئیس از پیتر مارتین خواست تا با به اشتراک گذاشتن تجارب کشورش برای حل مشکلاتی از این دست ما را همراهی کند.
تلاش دولت سوئیس بر بالا بردن درآمد روستائیان متمرکز است
پیتر مارتی، مدیر گروه توسعه مناطق روستایی دانشگاه زوریخ نیز در این جلسه با شرح مختصری از ویژگی روستاها در کشور سوئیس و جایگاه سیاستهای دولت در حل مشکلات به مسائل مهم پیش روی روستاهای کشور سوئیس اشاره کرد و گفت: ما هم مشکلات و سؤالات مشابه شما را در کشورمان داریم با این تفاوت که روستاهای ما در قیاس مساحت و جمعیت بسیار کوچکتر از روستاهای شما هستند.
او مهاجرت را یکی از مهمترین مشکلات موجود در روستاهای سوئیس دانست که با توجه به کوچک بودن آنها، جابهجایی 50 نفر هم محسوس و تغییر قابل توجهی محسوب میشود.
او با اشاره به مشکلات مشابه در دو کشور برای روستائیان اما راه گفتگو و انتقال تجربه را باز دانست، راهی که میتواند کمک خوبی برای هر دو طرف باشد.
پیتر مارتی مسئله مدیریت محلی را یکی دیگر نکات مهم در روستاهای سوئیس دانست که عدم هماهنگیشان مشکلاتی را به وجود میآورد و شرح داد: مسئله ما در مورد مدیریت محلی بحث بر سر منابع و اختیارات است چون مدیران محلی ما در دسترسی به منابع ملی محدود هستند.
او تلاش برای درآمد زایی توسط خود روستاها را مطرح کرد و گفت: در نهایت منابع و درآمدهای به دست آمده برای ایجاد انگیزه تماماً در خود روستاها صرف و خرج میشود.
پیتر مارتی در ادامه اشاره کرد: حتی بحث اینکه از پردرآمدها گرفته شود و در محلات کم درآمد خرج شود هم وجود دارد.
پیتر مارتی در ادامه به اهمیت توسعه پارکهای ملی اشاره کرد و با بیان اینکه پارکهای ملی در این کشور برای سازماندهی مناطق روستایی طراحیشدهاند گفت: پارکهای ملی با مشارکت اهالی روستا اداره میشوند و امکان مدیریت فضای شهری، جنگلها و مزارع را به ما میدهند.
بنا بر گفتههای مدیر گروه توسعه مناطق روستایی دانشگاه زوریخ، در سوئیس دولت هیچ بیمه خاصی برای روستائیان در نظر نگرفته است و روستائیان هم شامل همان پرداخت 5 درصدی از درآمد ماهانه خود برای حق بیمه میشوند اما او به این نکته اشاره کرد که تلاش دولت در ایجاد درآمدزایی خوب برای روستائیان است.