به گزارش روابط عمومی، محمدرضا واعظ مهدوی با حضور در گفتگوی زنده شبکه خبر از تلاش صندوق بیمه روستایی برای بیمه کردن بیش از دو میلیون روستائی در سال 98 خبر داد و گفت: اخیراً در همکاری با سازمانها و نهادهای مختلف از جمله سازمان هدفمندی یارانهها، بانک اطلاعات وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سایر صندوقها توانستیم فایل اطلاعاتی کل خانوارهای روستائی، عشایر و کشاورز را به دست بیاوریم که با خارج کردن بیمه شدهها به آمار کامل افرادی که تحت پوشش هیچگونه بیمهای نیستند رسیدیم.
او با بیان اینکه این جمعیت به دست آمده حدود دو میلیون بیست هزار نفر هستند گفت: این تعداد جامعه هدف گذاری شده ما برای تحت پوشش قرار دادن آنها در بیمه اجتماعی روستایی است که تحقق آن در سال 98 هدفی بلندپروازانه است.
مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر در پاسخ به این سؤال که در طی 14 سالی که صندوق بیمه روستائیان مشغول به کار شده است، با وجود یک میلیون و هشتصد هزار نفر بیمه شده، چرا در روند بیمه کردن روستائیان به کندی پیش میرود گفت: بزرگترین مانعی که در مسیر ما قرار دارد اختیاری بودن بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر است از این رو روستائیان و عشایر عزیز خودشان باید به اهمیت و ضرورت آن پی ببرند. گاهی هم در پیگیریهای ما روستائیان میگویند که ما اصلاً از وجود چنین بیمهای اطلاع نداشتیم که این هم از عدم اطلاع رسانی مناسب ناشی میشود.
واعظ مهدوی در ادامه با شرح اینکه خود دولت حق کارفرمایی بیمه روستائیان را به عهده گرفته است این بیمه را فرصتی مغتنم دانست و بیان داشت که سال 97 اقبال روستائیان به این بیمه بسیار خوب بوده است و 150 هزار نفر عبور کرد که نشان از جا افتادن بیمه اجتماعی روستائیان و عشایر در بین مردم دارد.
او در ادامه در پاسخ به چگونگی تحت پوشش قرار دادن جمعیت دو میلیونی فاقد بیمه روستایی ظرف چند سال و پرسش از راه کارهای مدنظر گفت: آنچه امسال ما برایان برنامه ریزی کردهایم بیمههای گروهی است از این رو با نهادهای مختلفی قرارداد بستهایم مثل با سازمان چای قرارداد بستیم تا چایکارانش را بیمه کند. اگر هر یک از نهادهایی که با روستائیان طرف هستند در معرفی فاقدین بیمه و پرداخت حق سهم بیمه روستائیان قدم جلو بگذارند، دولت هم پای کار است.
اتحادیه زنبورداران، بافندگان فرش، فعالان صنایع دستی، زعفران کاران و صیادان مشغول در صنایع شیلات از جمله گروههایی هستند که برای عضویت در بیمه اجتماعی روستائیان به گفته واعظ مهدوی پای قرارداد آمدهاند که 49 نهاد و دستگاه در این خصوص شناسایی شدهاند.
توجه ویژه بنیاد برکت به بیمه روستائیان سیلزده
در این گفتگوی خبری سعید جعفری، مدیرعامل بنیاد برکت طی تماس تلفنی در رابطه با همکاری بنیاد برکت با صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر گفت: بنیاد توانسته در سنوات اخیر خدمات بیمهای را به روستائیان بهخصوص در مناطق محروم ارائه دهد.
او با بیان اینکه اصلیترین حوزه فعالیت بنیاد در روستاها و مناطق محروم است گفت: تلاش بنیاد این است که در سبد خدماتی خودش به بیمه را هم به عنوان یک پشتوانه و ابزار حمایتی جهت محرومیت زدایی به کار برد.
مدیرعامل بنیاد برکت با تأکید بر افزایش آگاهی مردم نسبت به بیمههای اجتماعی و خدمات آن و توجه ویژه استانداریها و دفاتر مربوط به استانداریها به این بحث گفت: بنیاد برکت فینفسه خدمات بیمهای ندارد بلکه در همکاری با شرکتهایی که خدمات بیمهای ارائه میدهند جهت بیمه کردن اقشار محروم همکاری میکند.
او در ادامه افزود: ما در جلسهای که در اسفند 1397 با آقای واعظ مهدوی داشتیم به تشکیل یک کارگروه مشترک رسیدیم و یک تفاهمنامه امضا کردیم که در قالب آن بتوانیم برای بیمه روستائیان بهخصوص در مناطقی که آسیب دیدهاند یا در مناطق آسیب پذیر هستند اقداماتی را صورت دهیم.
بیمههایی که برای هر روستایی واجب هستند
واعظ مهدوی وقوع سیل را دارای نکات ارزشمندی دانست و با توضیح اینکه این حادثه توجه ما را به سه نوع بیمه بیش از پیش معطوف کرد گفت: یکی از بیمههای بسیار مهم برای روستائیان، بیمه منازل مسکونی است که از مدتها قبل قرار بود این اتفاق بیفتد و اهمیت آن در اتفاق اخیر ملموستر شد.
او افزود: اگر ما بتوانیم بهجایی برسیم که تمام منازل مسکونی روستاهایمان را بیمه کنیم، آنوقت در برابر حوادث کمتر آسیب روانی خواهیم داشت.
او دومین بیمه شایان توجه را بیمه اختصاص یافته به محصولات کشاورزی، باغات و دام دانست و شرح داد که در اتفاق اخیر بسیاری از زمین و محصولات بیمه شده توانستند با دریافت خسارات، آسیبهای خود را جبران کنند.
سومین بیمهای که از نظر واعظ مهدوی نقش بسیار مهمی در بروز اینگونه حوادث و درنهایت زندگی افراد ایفا میکند، بیمه اشخاص است که شامل بیمه از کارافتادگی، بیمه بازنشستگی و بیمه مستمری بازماندگان میشود.