به گزارش روابط عمومی، محمدرضا واعظ مهدوی، مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر در سفر به استان سیستان و بلوچستان به همراه علی ربیعی رئیس هیئت مدیره صندوق کارآفرینی امید، اصغر نوراله زاده مدیرعامل این صندوق، موهبتی استاندار سیستان و بلوچستان، امان الله شاقوزایی مدیر صندوق بیمه اجتماعی استان و جمعی از مدیران با حضور در برخی از روستاهای زاهدان و ایرانشهر ضمن افتتاح پروژه های کارآفرینی با تولیدکنندگان صنایع دستی دیدار و گفتگو کردند.
در جریان افتتاح طرحهای کارآفرینی واعظ مهدوی با اشاره به حمایت صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر از تولیدکنندگان صنایع دستی و تامین امنیت شغلی، اظهار داشت: افرادی که در حوزه های صنایع دستی، گردشگری، تولید، فرآوری و عرضه محصولات کشاورزی و دامی فعالیت دارند می توانند با عضویت در صندوق بیمه اجتماعی از مزایای آن در آینده بهرهمند شوند.
مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر، افزود: حمایت از تولیدکنندگان صنایع دستی در جهت دستیابی به اهداف توسعه پایدار و همچنین تحقق شعار سال مقام معظم رهبری لازم و ضروری است و با حمایت از اقشار مولد جامعه میتوان به رونق تولید و حرکت به سمت توسعه و تعالی امیدوار بود.
در مراسم افتتاح طرح های کارآفرینی در روستای گردشگری منزلآب زاهدان، موهبتی استاندار سیستان و بلوچستان با بیان اینکه در گذشته بیکاری عار و ننگ بود و افراد بیکار منزلت و جایگاهی نداشتند، اظهار داشت: باید این باور به وجود بیاید که توسعه با تلاش و کوشش خود مردم محقق می شود و در منطقهای که تولید رونق داشته باشد قطعاً این امر موجب عزتمندی مردم میشود و در مقابل آن عدم تولید، خفت و خواری را به دنبال خواهد داشت.
وی افزود: وجود قابلیت هایی مثل تولید صنایع دستی ایجاد اشتغال و ظرفیت های بیبدیل از جمله گردشگری با همکاری مردم، دهیار و شورای روستا موجب شده مردم شهرنشین نیز برای سکونت به این روستا بیایند و در این روستا که به عنوان روستای پاک نام گرفته است، فرد بیکار وجود ندارد و تلاش بر این است تا هیچ بیسوادی نیز در این روستا باقی نماند و در واقع با حمایت دستگاه های مربوطه خود مردم این روستا نیز گام بلندی به سمت توسعه برداشته اند.
احمد علی موهبتی گفت: تولید و اشتغال منجر به توسعه در روستاها می شود که البته خشکسالی های ۲۰ ساله کشاورزی استان را با چالشهایی روبهرو کرده بود اما به لطف الهی امسال شرایط کشاورزی روبه رشد است.
وی گفت: دامداری نیز از دیگر ظرفیتهایی است که علاوه بر این که هزینه زندگی مردم را تامین می کند، بخشی از نیاز کشور را نیز برطرف خواهد کرد. هر نقطه از استان بر اساس مزیت ها و قابلیتی که دارد، باید تولید رونق بگیرد و همه ما موظف هستیم به روستاییان که در حوزه تولید گام برمیدارند، کمک کنیم به این شرط که اراده ای برای عبور از وضع موجود برای رسیدن به وضعیت مطلوب در بین خود مردم باشد.
دکتر ربیعی رئیس هیئت مدیره صندوق کار آفرینی امید با اعلام خبر اختصاص ۱۰۰ میلیارد برای کارآفرینی در سیستان و بلوچستان اظهار داشت: این مبلغ را دولت امسال با هدف حمایت از کارآفرینان استان و کمک به عرضه محصولات تولیدی منطقه اختصاص داده است.
وی افزود: سیستان و بلوچستان از ظرفیت نیروی انسانی خوب و قابلیتهای صنایع دستی، کشاورزی و صنعتی مطلوبی برخوردار است که با حمایت دولت و بخش خصوصی میتوان به رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال در این استان مهم کمک کرد.
در این بازدید مقرر شد به جای وام، به قالی بافان دارقالی داده شود. همچنین بیمه قالی بافان و حمایت از آنان هم در دستور کار صندوق کار آفرینی امید قرار گرفت تا با همکاری صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر امکان عضویت و برخورداری از مزایای صندوق بیمه اجتماعی برای این افراد فراهم شود.
افتتاح کارگاه تولیدی زنان جنوب شرق روستای منزلاب و مرکز تولیدی نقل و نبات مکران در روستای لار از توابع شهرستان زاهدان با هدف حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار مناطق روستایی و عشایری بود که با استفاده از منابع صندوق توسعه ملی در روستای منزلاب راه اندازی شده و حدود ۲۰۰ نفر از بانوان روستای منزلاب در قالب اشتغال خانگی با این کارگاه همکاری میکنند.
همچنین کلنگ زنی مجتمع گردشگری و تفریحی روستای کلینک اعظم خانی از توابع شهرستان ایرانشهر و کارگاه تولیدی صندل و کفش راحتی از دیگر برنامه های این سفر بود.