به گزارش روابط عمومی، اسدالله رازانی در جلسه بررسی مشکلات کارگزاریهای شهرستان تبریز با بیان اینکه در دنیای امروز توسعه انسانی، اجتماعی و اقتصادی شاخصههای مختلفی دارد افزود: بیمه و تامین اجتماعی یکی از مهمترین این شاخصههای توسعه انسانی و اجتماعی است.
او ارزش و جایگاه بیمه در ایران را مجهول و ناشناخته دانست و افزود: به دلیل مجموعه شرایط اقتصادی و اجتماعی و سیاسی، هنوز در جامعه ما موضوع بیمهها به عنوان تامینکننده آینده شهروندان، نهادینه نشده است.
رازانی، راهاندازی صندوق بیمه اجتماعی در سال 84 را کاری اساسی و در تراز و اندازه شاخصهای توسعهیافتگی برشمرد و اظهار داشت: در اسلام، بر موضوع خدمت به خلق تاکید زیادی شده است و بیشک، محق ترین قشر برای دریافت خدمت و مساعدت، قشر روستایی است.
او با بیان اینکه کمک به جمعیت مولد روستاییان میتواند بسیار ارزشمند و کارساز باشد، گفت: تلاش میکنم؛ تجارب 30 ساله مدیریتی به ویژه تجارب خود در برنامهریزی و جذب نمایندگی در بیمه رازی را بکار بگیرم تا این صندوق نوپا بیش از پیش توسعه پیدا کند.
عضو هیأت مدیره صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر با اشاره به اینکه صندوق بیمه اجتماعی روستاییان در مقایسه با صندوقهای اجتماعی دیگر یک نهاد تازه تأسیس محسوب میشود، افزود: از این جهت، صندوق بیمه اجتماعی روستاییان، خلاءهایی در قوانین و آیین نامهها به ویژه قوانین پشتیبان دارد که البته این امر نیز معایب و محاسن خاص خودش را دارد.
او به اجباری نبودن بیمه در صندوق بیمه اجتماعی روستاییان اشاره کرد و گفت: سنخ خدمات این صندوق، اندکی با تأمین اجتماعی متفاوت است و خدمات تعریف شده در آن به بیمههای بازرگانی همچون بیمه عمر، بیشتر شبیه است.
وی در ادامه سخنانش با بیان اینکه کشور ما در آینده با چند ابربحران مواجه خواهد شد که بحران صندوقهای بازنشستگی یکی از آنهاست، خاطرنشان کرد: با اندک بیدقتی در مدیریت هزینهها، مطمئناً صندوق بیمه اجتماعی روستاییان نیز به مشکل صندوقهای دیگر دچار خواهد شد.
رازانی اضافه کرد: هر چند میزان مستمری پرداختی در صندوق بیمه روستاییان، رقم بالایی نیست اما همین رقم در زندگی خانوار روستایی نقش مهمی ایفا کرده و بخشی از هزینههای معیشتی جامعه روستایی را تامین میکند.
وی در خاتمه بر ضرورت تقویت کارگزاران تاکید کرد و گفت: اگر این مهم محقق نشود با 300 کارمند، پوشش و مدیریت امورات بیمه ای 4 میلیون نفر ممکن نخواهد بود.
*آذربایجان شرقی 173هزار نفر مستمری بگیر بازنشسته دارد
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی با اشاره به وجود بیش از 173 هزار نفر در سطح استان که از صندوقهای زیرمجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مستمری بازنشستگی دریافت میکنند گفت: صندوقها، نقش موثر و کلیدی در توسعه همه جانبه کشورمان داشته و دارند.
میراحد حسینی مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی از صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر به عنوان یکی از سه صندوق بزرگ زیرمجموعه وزارتخانه نام برد و افزود: این صندوق نسبت به ده سال پیش، بسیار بزرگ شده است به طوری که هم اکنون تنها در آذربایجانشرقی بیش از 187 هزار نفر تحت پوشش و حدود 17 هزار خانوار مستمری بگیر دارد.
حسینی با آرزوی توفیق برای مهندس رازانی عضو هیات مدیره جدید صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان و روستاییان اظهار امیدواری کرد؛ ایشان در مسئولیت جدیدی که عهده دار شدهاند نیز همچون مسئولیتهای قبلی منشاء خیر و تحول باشند.
*دامنه نفوذ صندوق در جامعه روستایی استان به مرحله اشباع رسیده است
مدیر صندوق استان آذربایجانشرقی نیز با بیان اینکه بخش اعظم جمعیت مناطق روستایی و عشایری استان تاکنون تحت پوشش صندوق قرار گرفته و به نوعی دامنه نفوذ صندوق در این مناطق به مرحله اشباع رسیده است افزود: مدیریت در صندوق بیمه اجتماعی روستاییان در کنار فعالیتهای ترویجی و فرهنگی طیفی از بحثهای اقتصادی و سرمایهگذاری میطلبد که بایستی نیم نگاه اساسی هم به امنیت اجتماعی بیمهشدگان داشته باشد.
او در بخشی از سخنانش با تشریح وضعیت آذربایجانشرقی از لحاظ جمعیتی گفت: 72 درصد جمعیت استان در 62 ساکن هستند که 49 شهر زیر 20 هزار نفر جمعیت دارند.
وی افزود: همچنین براساس سرشماری نفوس و مسکن سال 95، یک میلیون و 100 هزار نفر معادل 28 درصد جمعیت آذربایجانشرقی را جمعیت روستایی تشکیل میدهد که در 2710 روستای دارای سکنه، سکونت دارند.
نظری، جمعیت عشایری استان در فصل قشلاق را نیز 43 هزار و 857 نفر اعلام و خاطرنشان کرد: عشایر آذربایجانشرقی اغلب در منطقه ارسباران و شهرستانهای سراب و میانه ساکن دارند و با داشتن 22 درصد جمعیت دامی، 20 درصد پروتئین استان را تولید میکنند.
مدیر صندوق استان آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه تمام جمعیت روستایی و عشایری و ساکنان شهرهای زیر 20 هزار نفر میتوانند مستقیما به عضویت صندوق درآیند، اظهار داشت: براساس سهیمه تخصیصی، 284 هزار نفر از جمعیت مشمول 18 تا 50 ساله آذربایجانشرقی باید تحت پوشش صندوق قرار گیرند که از این میزان تاکنون، 187 هزار و 500 نفر معادل 65 درصد سهمیه ابلاغی محقق شده است.
وی با بیان اینکه 10 درصد بیمهشدگان صندوق در استان را بانوان تشکیل میدهند، گفت: میانگین بیمهشدگان صندوق در تمامی شهرستانهای استان بالای 39 درصد (میانگین کشوری) است و شهرستانهای هریس با 94 و خداآفرین با 41 درصد به ترتیب بیشترین و کمترین پوشش را به خود اختصاص دادهاند.
وی در ادامه سخنانش افزود: از 97 کارگزاری فعال در استان، 53 کارگزاری متعلق به بخش خصوصی است که این میزان قبل از بازنگری آیین نامه صندوق و ساماندهی کارگزاریها، تنها 4 مورد بود.
نظری، با اشاره به افزایش 15 هزار و 749 نفری اعضای صندوق طی سال گذشته در استان، خاطرنشان کرد: در همین مدت حدود 100 هزار مورد تمدید بیمه و بیش از 52 میلیارد تومان وصولی داشتیم که 5/11 درصد وصولی کل کشور را شامل میشد.
وی، کل پرداختی صندوق در استان طی سال 97 را 66 میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: مجموع مستمریبگیران صندوق در استان 16 هزار و 278 نفر، معادل 16 درصد مستمریبگیران صندوق در کشور است.
مدیر صندوق استان آذربایجانشرقی، همچنین سهمیه تکلیفی در بخش جذب برای استان در سالجاری را حداقل 24 هزار و حداکثر 41 هزار و 600 نفر و در بخش تمدید حداقل 121 هزار و حداکثر 137 هزار نفر عنوان کرد و افزود: با توجه به اینکه بخش اعظم جمعیت مناطق روستایی و عشایری استان تاکنون تحت پوشش صندوق قرار گرفتهاند، بنابراین در جذب جدید بایستی بیشتر شهرهای زیر 20 هزار نفر جمعیت مدنظر قرار گیرد.
نظری تصریح کرد: افراد فاقد بیمه اجتماعی در سطح روستاها و شهرهای زیر 20 هزار نفر جمعیت استان براساس کدملی و کدپستی شناسایی شدهاند و کارگزاریها بایستی تمام اهتمام خود را برای جذب و عضویت افراد مذکور بکار گیرند.
در ابتدای این جلسه، کارگزاران صندوق در شهرستان تبریز با بیان یکسری از مشکلات، خواستار تشکیل کمیسیونهای پزشکی مستقل صندوق در مراکز استانها، صدور کارت عضویت برای بیمه شدگان، ایجاد امکان انتقال سوابق بیمهای با صندوقهای دیگر، بکارگیری شیوههای تبلیغی جدید جهت ترغیب مشمولان برای عضویت در صندوق، بازنگری در سطوح درآمدی فعلی و اعطای تسهیلات خرید و تجهیز دفتر برای کارگزاران شدند.
شایان ذکر است، اعطای احکام مستمری بازماندگان یکی از بیمه شدههای روستای آناخاتون و گفت وگو با پرسنل اداری صندوق در استان و اخذ گزارش و آشنایی با گردش کار و بازدید از پروژه سرمایه گذاری باغمیشه تبریز از دیگر برنامههای سفر یک روزه رازانی؛ عضو هیأت مدیره صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر به استان آذربایجانشرقی بود.