به گزارش روابط عمومی صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان ، روستاییان و عشایر استان یزد، رییس هیات مدیره صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر در نشست کارگزاران صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر استان یزد گفت: خوشبختانه در قانون نظام جامع کشور تاکید شده که فعالیتها از طریق کارگزاریها انجام شود در مورد این صندوق که بیمه اختیاری است، نقش کارگزاری اهمیت زیادی دارد .
اسدالله رازانی با بیان اینکه زیر پوشش قرار گرفتن افراد فاقد بیمه روستاییان از طریق کارگزاری صورت میگیرد افزود: سیاست ما حمایت، تشویق و تقویت کارگزاریهای است.
وی خاطر نشان کرد: در سال جدید تصمیم گرفته شده که تسهیلات برای تجهیز دفاتر کارگزاریها پرداخت شود که تصویب شده و بزودی به کارگزاریها اعلام میشود .
رازانی ادامه داد: این آغاز حمایتهاست و پایان آن نیست، بنا داریم در موضوع کارمزدها و حق الزحمه کارگزاریها تجدید نظر شود که اگر تلاشی صورت میگیرد، جبران شود.
وی با بیان اینکه ساختار صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر بر فعالیت کارگزاران استوار است، گفت: تقویت کارگزاریها از اولویتهای ماست زیرا شما به عنوان ابزار موفقیت، پایه و رکن صندوق هستید.
مجتبی شاهقلیان، عضو هیات رییسه صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر هم در این نشست گفت: این صندوق نوپاست و آییننامه آن همچنان درحال اصلاح است و مجلس شورای اسلامی هنوز اساسنامه صندوق را مصوب نکرده که انشالله در آینده این اتفاق میافتاد.
مجتبی شاهقلیان افزود : با توجه به تجاربی که در حوزه مدیریتی و به ویژه مجموعه وزارت کشور حاصل شده، امیدواریم بتوانیم صندوق را در بستر جامعه هدفی که قانون گذار دنبال میکند، تحقق ببخشیم.
وی با بیان اینکه همه افراد در کشور باید بیمه و آتیه داشته باشند افزود: بیمه برخی روستاییان، عشایر و بخشی از کشاورزان مغفول مانده است و اگر تکمیل شود اصل ۲۹ قانون اساسی تحقق پیدا میکند، زیرا بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر بر اساس اصل ۲۹ قانون اساسی و بهرهمندی همه آحاد جامعه از تأمین اجتماعی راه اندازی شد و باعث میشود تا از میزان مهاجرات روستائیان به شهرها کاسته شود.
وی خاطر نشان کرد: بحث اعطای مجوزها به بخش کشاورزی را منوط به استفاده از تسهیلات دنبال میکنیم اما در استان هم میتوان در کارگروه اشتغال و رفع موانع تولید استان و ستاد تسهیلات بندهای منوط به داشتن بیمه روستایی را آورد.
شاهقلیان افزود: تبلیغات رسانهای برای ترویج و معرفی صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر را در دستور کار داریم و همچنین در مورد کارشکنی های که از سوی تامین اجتماعی هم صورت میگیرد وارد مذاکره با سازمان مربوطه خواهیم شد.
وی تصریح کرد: مساله مالیات بر ارزش افزوده کارگزاریها را هم پیگیری خواهیم کرد.
مصطفی شریعتی، مدیرکل هماهنگی و نظارت بر امور استانها و کارگزاریها هم در این نشست گفت: طرح ساماندهی کارگزاران از سال ۹۶ آغاز شد و یکی از موفقترین طرح هاست.
مصطفی شریعتی افزود: در سال ۹۶، سه هزار و ۶۰۰ کارگزاری در کشور وجود داشت و امروز به یک هزار و ۸۴۰ رسیده است و درآمد آنها هم ۲ برابر شد. بدین ترتیب کارگزاریها ادغام نشدند بلکه ساماندهی صورت گرفت به طوریکه برخی از کارگزاریها ۱۲سال مجوز دریافت کرده اما در این مدت حتی یک نفر را هم بیمه نکرده بودند.
وی تصریح کرد: در راستای ساماندهی کارگزاریها در سال گذشته برای نخستین بار اعتبار حقالزحمه تشویقی از مردادماه ابلاغ شد و حق الزحمهها که قبلاً سه تا چهار ماه طول میکشید اکنون حداکثر پانزدهم هر ماه پرداخت میشود.
وی اضافه کرد: آموزش کارگزاران در سال گذشته هر ماه برگزار میشد و در این زمینه اقدامات خوبی هم صورت گرفت، در سال جاری برنامهریزی شده که به صورت فصلی در قالب بازاریابی و فنون بازارایابی فروش برپا شود.
شریعتی خاطر نشان کرد: سامانه مکاتبه برای همه کارگزاران در جهت هویتسازی فراهم شده و برای نخستین بار در سال گذشته برای کارشناسان کارگزاریها عیدی هم پرداخت شد.
وی با بیان اینکه پروانه فعالیت براساس عملکرد سال ۹۶ صادر میشود، گفت: در این زمینه محدویتی نداریم ولی چون باید عملکرد ۹۷ رتبه بندی شود، شاخصهای آن باید به تایید شورای فنی صندوق برسد.
در این نشست کارگزاران صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر نیز مسائل و مشکلات خود را بیان کردند.
رسمیت نشناختن کارگزاران، مشخص نبودن سن بازنشستگی افراد زیر پوشش بیمه، کمبود امکانات، مالیات بر ارزش افزوده، صدور کارت، امکان انتقال بیمه روستایی به تامین اجتماعی از جمله مسائلی بود که در این نشست مطرح شد.