به گزارش روابط عمومی صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر استان یزد، جلسه ستاد راهبردی توسعه بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر استان یزد با حضور استاندار، رئیس و عضو هیأت مدیره صندوق، مدیرکل هماهنگی و نظارت بر امور استانها و جمعی از مسئولین ادارات و نهادهای استان برگزار شد.
اسدالله رازانی، رئیس هیأت مدیره صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان و روستاییان کشور در جلسه ستاد راهبردی توسعه بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر استان یزد که در محل استانداری برگزار شد با بیان اینکه یک سوم حق بیمه در این صندوق توسط فرد و دو سوم معادل ۷۰ درصد توسط دولت پرداخت میشود، گفت: همچنین تاکنون ۶۰۰ هزار نفر در کشور بیمه خود را پرداخت میکردند، اما به دلایلی قطع نمودند.
وی خاطر نشان کرد: در استان یزد هم ۲۳ هزار نفر حق بیمه خود را یک تا دو سال پرداخت میکردند که از این تعداد تنها ۱۰ هزار نفر باقی مانده است و بقیه ارتباط خود را قطع کردند و این نشان از این است ۴۰ درصد از این افراد بیمه خود را تمدید و مابقی اقدام نکردند که با شرایط معمول کشوری فاصله دارد، این رقم در کشور ۶۰ به ۴۰ است.
رازانی افزود: ایجاد صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر یک اقدام بسیار درخشان و ارزشمند است اما با چند چالش روبرو هستیم از جمله اینکه عموم جامعه و حتی برخی مسئولان و مدیران آن چنان که باید نسبت به این صندوق شناخت ندارند و به همین دلیل نتوانستهایم عمده راه را طی کنیم.
وی اظهار داشت: اکنون بعد از ۱۴ سال فقط ۳۰ درصد مسیر صندوق یاد شده را طی کردهایم و هنوز ۷۰ درصد باقی مانده است و برای اینکه صدرصد پوشش دهیم باید فعالیتها و تلاشها سه برابر شود.
رازانی گفت:برقراری این ارتباط، مستلزم اعتمادسازی است که در این زمینه نیازمند حمایتهای استانی هستیم و مأموریت ویژه استاندار یزد به دهیاریها و بخشداریها برای شناسایی افراد فاقد بیمه در روستاها یک کار بسیار ارزشمند و اقدم مؤثری است که امیدواریم با تدبیر استاندار شاهد رشد و جهش خوبی در زمینه بیمه روستاییان باشیم.
رئیس هیأت مدیره صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان و روستاییان کشور از استاندار یزد خواست که در شورای اداری استان فعالیتهای صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر استان در دستور کار قرار گیرد.
وی به نقش سمنها و خیریهها در کمک به بیمهشدگان روستایی اشاره و خاطر نشان کرد: آئین نامه به تصویب هیأت دولت رسیده که در آن از سمنها، امور خیریه و وقف در زمینه پرداخت حق بیمه افراد روستایی با حفط کرامت انسانی نام برده شده است. بدین ترتیب خیرین میتوانند افراد روستایی که توان پرداخت حق بیمه خود را ندارند، یاری کنند.
رازانی افزود: علاوه بر شناخت، اعتمادسازی در زمینه صندوق یاد شده لازم و ضروری است که در این زمینه باید فعالیتهای بیشتری نسبت به گذشته صورت گیرد.
رئیس هیأت مدیره صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان و روستاییان کشور در بخشی از سخنان خود به تاریخچه تشکیل این صندوق در سال ۸۳ اشاره کرد و گفت: این صندوق بر پایه نظام تأمین اجتماعی و با هدف رفاه، آرامش و آسایش اقشار روستایی و عشایر تشکیل شده و مطابق با تعاریف بینالمللی خدمات مترقی و استاندارد ارائه میدهد.
در این نشست استاندار یزد به پیشنهاداتی که رئیس هیأت مدیره صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان و روستاییان کشور ارائه کرد، قول مساعد برای پیگیری داد.