دکتر ارسلان زارع در جلسه توسعه بیمه روستایی که با حضور علی شیرکانی مدیرعامل صندوق بیمه کشاورزان، روستاییان و عشایر و جمعی از مسئولان استانی در سالن اجتماعات استانداری گیلان برگزار شد، اظهار داشت: موضوع بیمه و توسعه آن، امروزه از اولویتهای جوامع توسعه یافته و در عین حال یکی از ضرورتهای تأمین رفاه برای آحاد جامعه است.
به گزارش ادارهکل روابط عمومی صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر، زارع ادامه داد: بیمه به افزایش امید در جامعه میانجامد و افزایش امید، علاوه بر اینکه پایههای اقتدار ملی را مستحکمتر میکند، شاخصهای اجتماعی در اشکال مختلف را هم بهبود میبخشد.
استاندار گیلان خاطرنشان کرد: نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در راستای توجه به توسعه پایدار، یکی از مهمترین مؤلفههای برنامههای راهبردی توسعه کشور را توجه به مناطق محروم و روستاها قرار داده و بر این اساس، چگونگی بهرهمندی ساکنان این نواحی از مواهب خدمات اجتماعی، همواره در برنامهریزیها مدنظر بوده است.
زارع با بیان اینکه اهمیت بیمه روستایی تا آنجایی بوده که ساختارهای کشوری و استانی برای آن تعریف شده است، گفت: دولت تدبیر و امید، عشایر و روستاییان را سرمایههای اجتماعی میداند و تشکیل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر، نشاندهنده این اهمیت است.
وی به جمعیت 330 هزار نفر خانواری که در گیلان مشمول عضویت در صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر هستند، اشاره و خاطر نشان کرد: خانوادههای تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و زنان سرپرست خانوار تحت پوشش بهزیستی و دیگر اقشار هم از خدمات این صندوق بهرهمند میشوند.
دکتر زارع دریافت حقوق بازنشستگی، حقوق از کارافتادگی، مستمری ناشی از فوت و… را از مزایای عضویت در صندوق بیمه اجتماعی عنوان داشت و افزود: باید با استفاده بیشتر از ابزارهای اطلاعرسانی، خدمات این صندوق برای جامعه هدف را بازگو کنیم و برای گسترش پوشش بیمهای در میان کشاورزان و روستاییان بکوشیم.
در صندوقهای بیمهگر اجتماعی، اصل بر پایداری و تعادل است
مدیرعامل صندوق بیمه کشاورزان، روستاییان و عشایر نیز در این جلسه، هدف از تشکیل این صندوق را گسترش چتر بیمه ای در میان روستاییان، کشاورزان و عشایر کشور دانست و گفت: صندوق بیمه اجتماعی، سه خدمت اصلی بازنشستگی، از کارافتادگی و فوت را به بیمه شدگان خود ارائه میکند و در حال حاضر ۱۰۳ هزار مستمریبگیر و ۶۰ هزار بازماندگان بیمهشده متوفی، از مستمری این صندوق بهرهمند هستند.
علی شیرکانی افزود: در صندوقهای بیمهگر اجتماعی، اصل بر پایداری و تعادل است. نهاد دولت با پرداخت دو سوم حق بیمه هر فرد به این صندوق، به نوعی نقش کارفرمایی را برعهده گرفته و صندوق از این نظر، با هیچ بیمهای قابل قیاس نیست.
وی ادامه داد: افرادی که به شغل کشاورزی اشتغال دارند فارغ از محل زندگی شان، روستاییان، عشایر و ساکنان شهرهای زیر 20 هزار نفر که مزدبگیر نیستند، میتوانند خود را در این صندوق بیمه کنند و از مزایایی که دولت برای آنها در نظر گرفته، بهره مند شوند.
مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر در ادامه، به محدودیتهای بودجه ای این صندوق اشاره کرد و گفت: با توجه به بودجه ای که هر سال در اختیار صندوق قرار میگیرد، برای هر استان سهمیه مشخصی جهت پوشش بیمه ای در نظر گرفته شده اما محیط طبیعی، ذات روستایی و پیگیریهای مسئولان استان گیلان باعث شده برای این استان، سقف خاصی تعیین نشود و امیدواریم با کمک استاندار و همکاری سایر نهادها، رتبه استان گیلان در ضریب پوشش بیمه کشاورزان و روستاییان، بالاتر برود.
شیرکانی با اشاره به توسعه فیزیکی روستاها پس از انقلاب، بیان کرد: بخش نرم افزاری روستا نظیر هویت، اشتغال و بیمه باید مورد توجه و گسترش بیشتری قرار گیرد چراکه پژوهشهای جهانی نشان میدهد، راه حل اصلی دو ابرچالش بزرگ جهان، یعنی امنیت غذایی و تغییران اقلیمی در روستاها است و برای حل این چالشها باید به روستا بازگردیم.
مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر، به امضای تفاهمنامه سه جانبه میان معاونت اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، بانکهای عامل و صندوق در حضور معاون اول رئیس جمهور اشاره کرد و افزود: پیشنهاد ما این است که دریافت کنندگان تسهیلات اشتغال روستایی، مکلف شوند خود و سایر استفاده کنندگان از تسهیلات را بیمه کنند تا ضمن گسترش چتر بیمه ای در روستاها، از آنها در برابر کهولت سن و ازکارفتادگی نیز حفاظت شود.