شریعتمداری در مراسم روز جهانی معلولان:
بهبود زندگی معلولان نیازمند آگاهسازی همه آحاد جامعه است / واگذاری ۱۰۵۷ واحد مسکونی به معلولان در آینده نزدیک
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: برای رسیدن به شرایط ایدهآل در حوزه مناسبسازی فضای معلولان باید فرهنگسازی انجام شود و همه ما باید خوب بدانیم که تا معلولیت یک قدم فاصله داریم.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی مراسم روز جهانی معلولان با حضور شریعتمداری وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی ، جمشید انصاری معاون رییس جهور و رییس سازمان امور اداری و استخدامی کشور ، پیروز حناچی شهردار تهران ، وحید قبادی دانا معاون وزیر و رییس سازمان بهزیستی کشور ، جوادی یگانه معاون شهردار تهران ، رییس دانشگاه آزاد اسلامی ، برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و زهرا نژا بهرام عضو شورای شهر تهران در مرکز همایشهای برج میلاد تهران برگزار شد .
شریعتمداری در مراسم روز جهانی معلولان که در مرکز همایشهای برج میلاد برگزار شد، ضمن تبریک این روز به همه معلولان گفت : موضوع معلولیت و معلولان در کشور نیازمند اقدامی جمعی و اجتماعی است که لازم است همه آحاد جامعه با آن همراهی کنند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطر نشان کرد: برای رسیدن به شرایط ایدهآل در حوزه مناسبسازی فضای معلولان باید فرهنگسازی انجام شود و همه ما باید خوب بدانیم که تا معلولیت یک قدم فاصله داریم.
شریعتمداری افزود: بسیار خشنودیم که با همکاری معلولان که هم قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت در مجلس به تصویب رسید و توسط رئیس جمهور ابلاغ شد و آئیننامههای مربوط به آن را نیز با همراهی دولت به تصویب رساندهایم و موفقی شدیم تمامی آئیننامههای مربوط به این قانون را به تصویب هیئت وزیران برسانیم.
وی ادامه داد: این قدم موثری در جهت رفع مشکلات معلولان است. ضمن این که جا دارد از دانشگاه آزاد اسلامی در خصوص فراهم کردن شرایط تحصیل دانشجویان دارای معلولیت قدردانی میکنم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد: افزایش یارانه بیماران ضایعه نخاعی از ۲۰۰ هزار تومان به ۵۵۴ هزار تومان و همچنین افزایش یارانه مراکز نگهداری معلولان از جمله اقداماتی است که در چند روز گذشته انجام شده و همچنین واگذاری ۱۰۵۷ واحد مسکونی به معلولان از جمله اقداماتی است که در آینده نزدیک عملیاتی خواهد شد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به ماده ۹ قانون حمایت از حقوق معلولان درخصوص آموزش رایگان این افراد، گفت: دانشجویان معلول دانشگاههای دولتی امسال برای نخستینبار کمکهزینه تحصیلی دریافت میکنند.
وی با بیان اینکه افراد دارای معلولیت در جامعه باید بیشتر مشارکت داشته باشند اظهار کرد: اگرچه مناسبسازی محیط و اقدامات شهرداری در این خصوص یک ضرورت است اما مهم مناسبسازی افکار و اندیشههای مردم است. این کار نیازمند ایجاد ظرفیتها و همکاری نهادهای مختلف از جمله صداوسیما است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه تنها بینش و فرهنگ ما در این زمینه کافی نیست، تصریح کرد: این نگاه باید تبدیل به یک فرهنگ در جامعه شود. نباید فراموش کنیم که فاصله ما با معلولیت تنها یک لحظه است.
شریعتمداری با اشاره به اینکه بهبود زندگی معلولان نیازمند آگاهسازی همه آحاد جامعه است، افزود: هفته معلولان فرصت خوبی است تا به معضلات این گروه بپردازیم. امشب نیز بسیاری از معلولان از مشکل اشتغال، مسکن و ... صحبت کردند. با این وجود خوشحالیم که قانون حمایت از معلولان به تصویب رسیده است.
به گفته وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی تمام آییننامههای مربوط به این قانون نیز در کمیسیون اجتماعی دولت به تصویب رسیده و به زودی اجرایی خواهد شد.
وی ادامه داد: براساس ماده ۹ این قانون همه افراد دارای معلولیت که در دانشگاههای دولتی تحصیل میکنند میتوانند کمکهزینه تحصیلی نیز دریافت کنند و این اتفاق برای اولین بار از روز دانشجوی امسال محقق خواهد شد. همچنین پرداخت کمک هزینه معیشت به بیش از ۱۹۱ هزار و ۵۰۰ خانوار دارای معلولیت شدید و خیلی شدید به شکل ماهانه براساس بُعد خانوار پرداخت میشود.
شریعتمداری در ادامه به افزایش حق پرستاری بیماران ضایعه نخاعی از ۲۰۰ هزار تومان به ۵۵۴ هزار تومان برای ۲۷ هزار نفر از اول آبانماه امسال اشاره کرد و گفت: یارانه مراکز شبانهروزی نیز که در دی ماه گذشته از ۶۶۰ هزار تومان به ۷۷۰ هزار تومان افزایش یافته بود امسال به ۹۲۰ هزار تومان رسید و در آبانماه امسال به حساب این مراکز واریز شد.
به گفته شریعتمداری، ۱۰۵۷ منزل مسکونی نیز به معلولان طی این هفته واگذار میشود که از خبرهای خوش وزارت رفاه به معلولان به مناسبت هفته معلولان است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه به معافیت ۵۰ درصدی مالیاتی والدین دارای فرزند معلول نیز اشاره کرد و گفت: تا این لحظه هر شش آییننامه مربوط به قانون حمایت از حقوق معلولان به تصویب رسیده و به زودی اجرایی میشود.
وی همچنین گفت: سال گذشته برای اجرای کامل این قانون به 12 هزارو 500 میلیارد تومان منابع نیاز داشتیم که در بودجه سال جاری تنها ۱۱۰۰ میلیارد تومان برای اجرای قانون پیشبینی شده است. همچنین سال آینده تنها برای اجرای وظایف سازمان بهزیستی برای اجرای قانون مذکور به حدود ۱۵ هزار میلیارد تومان منابع نیاز داریم.
تخصیص نخستین اعتبار از قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت توسط سازمان برنامه و بودجه/ غربالگری ژنتیکی رایگان برای خانوادههای دارای افراد معلول
وحید قبادی دانا رئیس سازمان بهزیستی کشور در همایش روز جهانی و هفته معلولان با اشاره به نگرانیهای خانوادههای معلولان گفت: اظهار کرد: یکی از سیاست های سازمان بهزیستی این است، معلولان در بین خانواده زندگی کنند و براساس همین برنامه هایی را پیش بینی کردیم.
وی تصریح کرد: یکی دیگر از برنامههای سازمان بهزیستی تهیه بانک اطلاعات ژنتیک معلولان است، که این کار آغاز شده است و قرار است طی یک بازه زمانی 4 ساله بانک اطلاعاتی ژنتیک معلولان تهیه شود و در واقع این یک نوع کار پیشگیرانه محسوب میشود.
رئیس سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: همچنین براساس آئیننامههای قانون حمایت از حقوق معلولان اعتباراتی برای اجرای آن در نظر گرفته شده است که نخستین مرحله از اعتبارات قانون حمایت از حقوق معلولان هفته گذشته از سوی سازمان برنامه و بودجه به سازمان بهزیستی تخصیص یافته و در ادامه نیز این اعتبارات برای بخشهای مختلف در سطح کشور توزیع شد.
قبادی دانا افزود: 5 آئیننامه از قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت به تصویب رسیده است که این آئیننامههای توسط رئیس جمهور ابلاغ شده است.
وی خاطر نشان کرد: هدف ما این است که افراد دارای معلولیت یک زندگی مستقل همراه با مشارکت موثر در خانواده و جامعه داشته باشند و آنها نیز بتوانند همانند سایر شهروندان در سطح جامعه فعالیت داشته باشند.
رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: این موضوع نیازمند این است که همه افراد جامعه شرایط لازم را برای حضور معلولان فراهم کنند و انتظار داریم تمام دستگاهها و سازمانها شرایط لازم را برای حضور معلولان در سطح جامعه فراهم کنند.
قبادی دانا تصریح کرد: نگرانی در این خانوادهها وجود دارد که آیا فرزند بعدی آنها نیز دارای معلولیت است یا خیر؟ و برای بررسی این مسئله غربالگری ژنتیکی خانوادههای با افراد دارای معلولیت را در نظر گرفتهایم.
قبادی دانا با اشاره به قانون حمایت از افراد دارای معلولیت گفت:روز چهارشنبه اولین اعتبار تخصیص پیدا کرد و کمتر از نیم ساعت پس از تخصیص اعتبار برای توزیع آن در استانها اقدام شد.
او با اشاره به ماده ۷ این قانون در خصوص پرستاری افراد دارای معلولیت از ضایعه نخاعی گفت: این مبلغ با افزایش ۲ برابری از ۲۰۰ هزار تومان به مبلغ ۵۵۴ هزار تومان رسیده است.
قبادی دانا ادامه داد: برای اجرای ماده ۲۷ این قانون، هر فردی که دارای معلولیت شدید و خیلی شدید و نیازمند شغل است باید حداقل حقوق به وی پرداخت شود و برای اجرای این بند در سال ۹۸ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داشتیم که بیش از سه برابر کل سازمان بهزیستی است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور تصریح کرد: با تخصیص این اعتبار هر سه ماه یک هزار و ۴۸۰ هزار تومان علاوه بر مسمتری دریافت میکنند.
رئیس سازمان بهزیستی با اشاره به موافقت سازمان برنامه و بودجه برای تخصیص اعتبار به منظور پرداخت یارانه مراکز نگهداری شبانه روزی اظهار داشت: از امروز مراحل پرداخت آن آغاز شده است.
او با اشاره به اینکه در سال ۹۷ برای نگهداری هر فرد در این مراکز ۶۴۰ هزار تومان از طرف دولت پرداخت میشود و مبلغی که چند ماه به ۷۷۰ هزار تومان افزایش یافت تا اینکه در آبان ماه به ۹۲۰ هزار تومان رسید، گفت: هزار معلول مجهولالهویه و دارای والدین غیرموثر در این مراکز نگهداری میشوند و یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان یارانه دریافت خواهند کرد.
قبادی دانا با تاکید بر اینکه هدف این سازمان مستمری دادن نیست بلکه به دنبال توانمندسازی معلولان است، بیان کرد: هدف ما این است که یک زندگی کامل همراه با دیگر افراد جامعه و در خانواده برای این افراد فراهم کنیم.
رئیس سازمان بهزیستی با اشاره به رایزنیهای صورت گرفته در زمینه اختصاص سهمیه بنزین به معلولان گفت: در این هفته خبرهای خوشی در این زمینه خواهیم داشت.