
به گزارش روابط عمومی، مهدی سماواتی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه کشورهای توسعهیافته سعی دارند رفاه اجتماعی را در جامعه ایجاد کنند، اظهار کرد: یکی از راهکارهای رفاه اجتماعی بکارگیری بیمه اجتماعی است.
وی با اشاره به اینکه نوع عضویت در بیمهها در کشورهای مختلف متفاوت است، خاطرنشان کرد: برحسب شغل، درآمد، ارتباط کارگری و کارفرمایی و... نوع عضویت در بیمهها متفاوت خواهد بود.
مدیر استان همدان یکی از شرط های توسعه روستا را افزایش بیمهشدگان روستایی عنوان کرد و افزود با بیمه روستایی امید به زندگی در روستاها نیز افزایش خواهد یافت.
وی با تاکید بر اینکه صندوق بیمه روستایی و عشایر از سال 84 تشکیل شده و یکی از اهداف تشکیل صندوق بیمه روستایی ارائه خدمات و حمایت از جامعه روستایی در نتیجه افزایش کرامت و عزت نفس این قشر بوده است، گفت بازتولید عادلانه در صنعت و خدمات روستایی از اهداف ماست.
سماواتی با اشاره به اینکه ایجاد امنیت اجتماعی و جلوگیری از تمایز بین جمعیت شهری و روستایی از دیگر اهداف صندوق است، خاطر نشان کرد از مزایای صندوق بیمه روستایی و عشایر پرداخت حق بیمه یک بار در سال است و مبلغ آن نیز در هشت سطح تعیین شده که افراد میتوانند اختیاری آن را انتخاب کنند.
مدیر استان همدان با بیان اینکه یک روستایی برمبنای درآمد میتواند از 240 هزار تومان تا 540 هزار تومان در سال حق بیمه پرداخت کند و به تناسب آن از خدمات بهرهمند شود، افزود 10 درصد حق بیمه را نیز دولت به عنوان سهم دولت برای بیمه شده پرداخت میکند.
سماواتی با بیان اینکه بیمه شده پس از گذشت 15 سال سابقه و نیز در سن 65 سالگی میتوان از مزایای مستمری بهرهمند شد، گفت اگر به هر دلیلی سرپرست فوت کند بازماندگان میتوانند از مزایای بیمه برخوردار شوند.
وی با بیان اینکه تا سال گذشته افراد بالای 50 سال نیز میتوانستند عضو صندوق بیمه روستایی و عشایر شوند، افزود از آن زمان به بعد سقف سنی گذاشته شده و به ازای آن بازنشستگی لحاظ شد که به عنوان مثال 69 سالهها با 11 سال سابقه میتوانند در سال جاری از حقوق بازنشستگی بهرهمند شوند.
مدیر استان همدان با اشاره به اینکه کشاورزانی که ساکن شهر بودند نیز عضو صندوق بیمه روستایی شدند، خاطرنشان کرد قالیبافان، رانندگان حمل و نقل شهری، افراد در شهرهای کمتر از 20 هزار نفر و... امروز عضو صندوق اجتماعی کشاورزی، روستایی و عشایر قرار گرفتهاند، افزود: با انعقاد تفاهمنامه با سازمان جهاد کشاورزی 230 شغل کشاورزی مشمول عضویت در صندوق شدهاند.
سماواتی گفت برای تسهیل کار عضویت افراد نمایندگانی را در استان ایجاد کردهایم که در حال حاضر 47 کارگزار را به نسبت جمعیت داریم.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر 85 هزار خانوار زیرپوشش صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر استان هستند، افزود حداقل مستمری ماهانه برای بیمه شده 200 هزار تومان و حداقل آن 600 هزار تومان بوده است.
مدیر استان همدان با اشاره به اینکه 14 هزار و 45 خانوار از شهرستان همدان عضو صندوق بیمه روستایی و عشایر هستند که بیشترین عضویت را شامل میشود، افزود شهرستان ملایر با 13 هزار و 766 خانوار و شهرستان کبودراهنگ با 10 هزار و 767 خانوار در ردههای بعدی قرار دارند.
وی با اشاره به اینکه امسال بیشترین عضویت امربوط به شهرستان کبودراهنگ با 505 خانوار ثبت شده است، خاطرنشان کرد: 437 خانوار از نهاوند و 412 خانوار نیز ملایر امسال عضو صندوق شدهاند.
سماوات با بیان اینکه 1500 خانوار عشایری استان زیر پوشش صندوق بیمه روستایی و عشایر هستند، افزود در حال حاضر جمعیت روستایی استان 194 هزار خانوار است که 85 هزار خانوار عضو صندوق شدهاند و میطلبد بقیه نیز عضو شوند.
وی با اشاره به اینکه هر سال ستاد استانی را برای رفع نقاط ضعف برگزار میکنیم، گفت: تمام دستگاههای فعال روستاها زیر پوشش این ستاد هستند.
سماواتی با بیان اینکه 80 درصد امور صندوق به صورت الکترونیک انجام میشود ابراز امیدواری کرد که تا انتهای سال تمام اقدامات به صورت الکترونیکی انجام خواهد شد، افزود: در حال حاضر حق بیمه روستاییان در دو قسط 6 ماهه نیز دریافت می شود .
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر یکهزار و 300 خانوار بازنشسته عضو صندوق هستند که سال گذشته یک هزار و 121 خانوار بود.
مدیر استان همدان با اشاره به انعقاد تفاهمنامه با صندوق کارآفرینی، گفت تفاهمنامهای با شاغلان صنایع دستی، سازمان صنعت، معدن و تجارت، دفتر امور بانوان منعقد شده است.
وی با اشاره به اجرای طرح سفیران بیمه در مدارس شبانهروزی برای نخستین بار، افزود: چند ماه آینده مستندی در شبکه استانی از صندوق بیمه روستایی و عشایر پخش خواهد شد.
ارسال نظر